Vojvode: Snosimo odgovornost za međusobnu solidarnost koja je naša osobina godinama

0
foto: facebook.com/niksickevojvode88 arhiva

Navijači Sutjeske oglasili su se nakon optužbi da su prije dvije noći privedeni jer su navodno ukrali 460 eura vrijednu hranu i piće sa benzinske pumpe u blizini sela Dori Djal, kod bugarskog grada Ljaskov.

Kako ističu, primorani su da se oglase iako im to nije svojstveno.

„Snosimo odgovornost zbog iscrpljenosti, konzumiranja piva i zbog činjenice da nijesmo pristali na to da ne budemo usluženi zbog sledeće situacije: pumpe/prodavnice u zemlji EU ne žele da primaju valutu Euro u zamjenu za hranu i piće. Takođe snosimo odgovornost za međusobnu solidarnost koja je naša osobina godinama, pa samim tim nijesmo pristali na to da neki od nas budu zatvoreni zbog stvari urađenih mimo zakona, dok drugi mogu nastaviti put ka Crnoj Gori. Zajedno smo navijali, zajedno ćemo i snositi posledice za šta god je potrebno“, navele su „Vojvode“ na svojoj Instagram stranici.

Kako dodaju, javnost je upoznata sa jednom stranom priče, a to je krađa hrane i pića od strane navijača, ali sa postoji druga strana, a to je 15-časovno maltretiranje od „strane nesposobne bugarske policije, kao što je onemogućavanje normalnog vazduha i vode, i nedodjeljivanje prevodioca i advokata, uz razne pokušaje malverzacija“.

„Ovo saopštenje je upućeno lažnim moralistima, kvazi novinarima i domaćim špijunima, koji okupljeni oko raznih partija i struktura svoju moć u medijima koriste za skupljanje poena uz kretanje linijom manjeg otpora. Vi kao takvi ćete u životu moći samo jedno, da prosipate filozofiju i moral po online komentarima, eventualno u nekom krajičku kafane, za stolom uz dvije stolice. Srdačan pozdrav sa puteva Bugarske“, zaključili su oni.

Podsjetimo, četrdeset pet navijača Sutjeske privedeno je nakon što su osumnjičeni da su prije dvije noći „ukrali“ 460 eura vrijednu hranu i piće sa benzinske pumpe u blizini sela Dori Djal, kod bugarskog grada Ljaskov.

Kako je prenio bugarski portal Novonite.com, navijačima je određeno zadržavanje do 24 časa.

Tamošnji portal navodi da su „Vojvode“ okupirale benzinsku stanicu na glavnom putu Sofija – Varna i počeli da kradu hranu i alkohol.

Dok su nadležni odreagovali, autobus je nastavio. Vozači autobusa nijesu u pritvoru, jer nijesu izlazili napolje. Ipak, vozači su priznali da su navijači nakon meča konzumirali veliku količinu alkohola.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here