Vojvodina počela pripreme, Kojašević se nije pojavio

0

Fudbaleri Vojvodine počeli su u četvrtak pripreme za drugi dio sezone.

U media centru FC “Vujadin Boškov”, igrače je najprije pozdravio predsjednik kluba Dušan Vlaović, koji im je poželio mnogo sreće u 2018. godini i istakao da u njoj Vojvodina ima ambiciju da ponovo zaigra na međunarodnoj sceni.

– Kao što znate, prošlu polusezonu, svi mi koji volimo ovaj klub, a i vi koji ste trenutno njegov dio, bilo bi najbolje da što prije zaboravimo. Mnogo toga burnog se događalo i pogled na tabelu nam nikako ne daje za pravo da budemo zadovoljni. Štaviše, to je jedan od najlošijih rezultata u novijoj istoriji Vojvodine. Pred kraj polusezone, nova uprava praktično nije imala nikakvih instrumenata da napravi kadrovske promjene na sportskom planu, pa smo zato čekali kraj jeseni da izaberemo trajna rešenja za neka mjesta. Kao što vam je poznato, za šefa stručnog štaba smo izabrali Iliju Stolicu, mladog i perspektivnog stručnjaka, ali sa već zavidnom karijerom. U njega imamo apsolutno povjerenje i on će imati svu slobodu da radi svoj posao onako kako smatra da treba – rekao je Vlaović.

Vidno raspoložen i nasmijan, prvotimce je u media centru FC “Vujadin Boškov” pozdravio i njihov novi šef Ilija Stolica.

– U svoje lično ime i u ime stručnog štaba, vama i vašim porodicama želim zdravlje, uspjeh i sreću u novoj godini. U ovom trenutku, najvažnije mi je to da znate da ćete ovdje biti vraćeni na mjesto koje vam pripada, što znači da ćete dobiti puno poštovanje i podršku. Dokle god sam ja šef stručnog štaba, vi ćete biti najvažniji u klubu i oni kojima se u svakom trenutku poklanja najveća pažnja. Vi koji ste odrastali uz ovaj klub, kao i mi koji smo došli kasnije, ovdje smo zbog ambicija koje Vojvodina nosi sama po sebi. Da bismo to ostvarili, znamo šta nam je činiti – rekao je Stolica.

Na prvom treningu u FC “Vujadin Boškov”, pojavilo se ukupno 23 igrača, a to su:

golmani: Emil Rockov, Nikola Perić, Marko Ilić, Vukašin Pilipović;

odbrana: Ivan Lakićević, Ranko Veselinović, Siniša Saničanin, Nikola Antić, Milan Lazarević, Mladen Devetak;

vezni red: Dušan Jovančić, Marko Vukasović, Kristijan Živković, Nemanja Subotić, Daniel Avramovski, Luka Vujanović, Vasko Kalezić, Lazar Zličić, Mihajlo Nešković;

napad: Stefan Mihajlović, Milan Mirosavljev, Miloš Zličić, Nikola Gajić.

Opravdano odsutni bili su Damir Kojašević i In-Hjeok Park, koji će se ekipi priključiti naknadno, dok je jedino novo ime za sada napadač Nikola Gajić (19), koji je prošao mlađe kategorije Vojvodine, a prethodnu polusezonu proveo na pozajmici u Cementu iz Beočina.

Odmah nakon uvodnog pozdravljanja od strane rukovodstva, igrači su imali interni sastanak sa trenerom Ilijom Stolicom i ostalim članovima stručnog štaba, a potom i istrčali na teren da odrade prvi trening u 2018. godini. U FC “Vujadin Boškov”, crveno-bijeli će trenirati sve do 25. januara, za kada je planiran odlazak na dvonedeljne pripreme u Tursku.

sportskacentrala.com