Vratila se spuška Zora!

0

Kultno ime, svima poznato, klub čije ime datira od ljeta 1922. godine, ime koje će dana 20.07.2022.godine proslaviti jedan vijek postojanja.

Zora je jedan period sticajem nesretnih okolnosti stala sa radom, medjutim ljeta 2021. se taj klub vraća u rad I spremna da ispiše novu uspješnu istoriju ovoga kluba.

Bivši igrači toga kluba, ljubitelji sporta a i mjesta Spuža donijeli su odluku da se klub ponovo vrati na fudbalsku scenu, a da su odredjeni ciljevi već postavljeni govori činjenica da je ekipa već počela sa radom I odigrala par prijateljskih utakmica, a u narednom periodu ce se sastati I sa prvoligaskim ekipama i tim putem učvrstiti odnose sa svim prijateljima iz našeg sporta, a ujedno i vidjeti određene igrace jer cilj koji je postavljen zove se DRUGA LIGA.

Mjesto Spuz ne zasluzuje da nema tim u tome mjestu, narocito ako se zna da su iz mjesta Spuza a i kluba Zore današnji aktivni reprezentativci Igor Ivanovic, Momcilo Raspopovic, Miomir Djurickovic, Uros Djuranovic i drugi…

Da nesto govori da 2022. godina treba da bude godina FK Zore, govori I podatak da  22.12.2022. godine navijačima Zore, popularnim “Zorlijama” takodje ce biti 20. rodjendan I naravno da ce se I taj datum obilježiti.

Sigurni smo da bi najbolji poklon za rodjendan kluba I rodjendan navijaca bio da upravo u tu godinu FK Zora Spuz izbori plasman u visi rang, saopšteno je iz kluba.

Razlog zbog kojeg je klub stao sa radom jeste sto prethodna uprava kluba nije napravila omladinski pogon I time je klub bio osudjen na pauzu od skoro jednu punu deceniju.

Da se to ne bi opet desilo, uprava koja će u buducnosti voditi ovaj klub je donijela plan koji je takav da ce FK Zora Spuz imati skolu fudbala u Spuzu I u Podgorici, pa ce se tim potezom baza igraca prosiriti I klub ce moci da direktno iz svoje skole prikljuci igrace seniorskom timu I vrlo moguce I iznjedri nove reprezentativce.

U našem klubu ce biti angazovani treneri koji imaju propisane fudbalske licence za rad, kao I zavrsenu visoku skolsku spremu sto ce nas u odnosu na neke druge klubove iz okoline razlikovati i isticati, jer nama nije krajnji cilj da djecu gledamo kroz clanarine, a to ce potvrditi i informacija da cemo djecu odnosno njihove roditelje osloboditi tih izdataka jer mislimo iskljucivo na buducnost omladine.

Zelja nam je da sprijecimo roditelje iz Spuza da su pod moranjem vode djecu u druge klubove ili gradove iz razloga sto u Spuzu nece biti kluba ili nece imati kvalifikovanih osoba za rad sa njima, sto je do sada nazalost bilo, saopšteno je iz FK Zora.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here