VRIJEME JE ZA NOVI MILAN: Pioli pravi tri ključne promjene za SPAL!

0

Avantura Stefana Piolija u  Milanu nije dobro započeta, s dva razočarenja u dvije utakmice. Stoga je trener spreman napraviti nekoliko značajnih promjena u sastavu, kada će njegova ekipa u četvrtak uveče ugostiti SPAL na ,,San Siru“.

Prema pisanju ,,Gazzette dello Sport“, Pioli bi mogao ukupno napraviti četiri promjene, od kojih se tri smatraju značajnim. Počevši od obrane, Duarte će ući na desni bek, što znači da će Milan najvjerovatnije igrati sa trojicom kada bude u posjedu.

U sredini bi Benaser konačno mogao da dobije šansu od početka ispred Bilje, koji je razočarao u posljednjih nekoliko utakmica. Sa Alžircem se očekuje da će ,,rosoneri“ biti puno dinamičniji, što bi im moglo dosta pomoći u kreiranju šansi za gol.

Kastiljeho će zamijeniti sunarodnika Susa, što stvarno nije iznenađenje s obzirom na posljednjih nekoliko nastupa nastupa Španca. Za kraj, Pioli bi se trebalo odlučiti za Pjonteka umjesto Leaa.

Najverovatnija postava Milana protiv Spala (4-3-3): Donaruma; Duarte, Musakio, Romanjoli, Ernandez; Paketa, Benaser, Kesi; Castiljeho, Pjontek, Čalhanoglu.