Vučinić: Gol protiv Mađarske najdraži u karijeri

0
Kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić rekao je da mu je gol Mađarskoj u prvom meču “sokolova” najdraži u karijeri, kao i da bi jedna velika pobjeda nad jakom selekcijom vratila samopouzdanje nacionalnom timu. 

Napadač Al Džazire trenutno se oporavlja od teške povrede, a za Dnevne novine podsjetio se duela protiv Mađarske, prvog koji je odigrala reprezentacija naše zemlje nakon nezavisnosti.

“Prvi gol za reprezentaciju protiv Mađarske. To nikada neću zaboraviti. Bio je to poseban trenutak kako za mene, tako za cijelu državu. Takođe, svaki naredni pogodak koji sam postigao za Crnu Goru je uvijek nosio posebnu težinu u odnosu na sve druge date u klubovima”, rekao je Grande Mirko.

Crveni su podbacili u prethodnom ciklusu za EURO, ali iskusni napadač ne gubi vjeru da će biti bolje već u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

“Znamo da nijesmo napravili dobar rezultat u prethodnih nekoliko utakmica. Ali, svima nama oko reprezentacije – igračima, stručnom štabu, navijačima – potreban je pravi trijumf protiv neke velike reprezentacije”, govori nam nepopravljivi optimista i nastavlja: “Mislim da bi tada bilo sve kako treba. Vratili bismo samopouzdanje koje nas je nekada krasilo”, istakao je Vučinić.

Mečevi u nacionalnom timu posebni su u karijere čovjeka koji je bio ljubimac navijača Lećea, Rome, Juventusa…

“Rekao sam već ranije da bih sve trofeje mijenjao za jedno veliko takmičenje sa reprezentacijom. Ima stara izreka ‘kud god pođi, kući dođi’. Uvijek sam srećan kada se okupi selekcija, volim da dođem, jer je to moj dom. A ima li nešto ljepše od toga da odeš na šampionat i da se u velikom svijetlu predstaviš sa svojom kućom”, poentirao je Mirko Vučinić.

Nadamo se da će od jeseni, kada krenu nove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo duvati neki bolji vjetrovi u jedra “sokolova” sa Mirkom Vučinićem u ulozi kapitena i predvodnika.

izvor: CdM, Dnevne novine