Vujović: Poslednji je čas za spas crnogorskog fudbala

0

Legendarni as upozorio na loše rezultate reprezentativnih selekcija i činjenicu da je klupski fudbal rangiran na evropskom dnu i pita se zašto nadležni organi ćute

Čovjek koji je u srcu svih navijača Budućnosti, legenda crnogorskog fudbala, Dragan Vujović ponovo upozorava na situaciju u kojoj se nalazi najpopularniji sport.

Rezultati reprezentativnih selekcija u poslednjem periodu, prema popularnom Guzu, su još jedan razlog da se upali alarm kod svih institucija, ali reakcije i dalje nema.

– Većina je već upoznata sa trenutnom organizacijom i načinom rada FSCG, a izbori koji su sprovedeni na nivou svih fudbalskih organa su evidentirani kao nelegalni od strane nadležnih inspekcijskih organa. Zvaničnim putem smo postavili pitanja u vezi te situacije nadležnim institucijama, Ministarstvu PNKS i Upravi za sport i mlade. Tako već vise od tri mjeseca FSCG rukovodi garnitura koja je nelegitimno izabrana na Skupštini koja se odlukom Inspektorata za sport, nije smjela održati shodno odlukama glavnog inspektora za sport. Od pomenutih institucija smo tražili reakciju, uvođenje prinudne uprave koja bi organizovala rad u narednom periodu i novi izborni proces na svim nivoima u FSCG – navodi Vujović.

Legendarni fudbaler u ime Fudbalske Crne Gore ponovo pita ko štiti predsjednika i upravljačku strukturu FSCG.

– Tražili smo reakciju nadležnih organa, ministarstva i uprave, međutim već nekoliko mjeseci nadležni ne reaguju, a rezultati koji se ostvaruju su odavno upalili crveni alarm za opasnost koja prijeti fudbalu u našoj državi. Čak se i novoustoličeni VD direktora Uprave za sport i mlade, gospodin Begović, uključio da svojom pozicijom utiče na regularnosti prijemom čelnika FSCG, koji od iste te uprave još nisu zvanično priznati.

Vujović je potom podsjetio na poslednje negativne rezultate nacionalnih selekcija.

– Osvrt samo na poslednjih 10 dana fudbalskih dešavanja je dovoljan pokazatelj rezultata koji su crnogorski fudbal doveli na 54. mjesto u UEFA takmičenjima klupskog fudbala, a reprezentativni fudbal je odavno u trećem, pa i četvrtom šeširu i tako redom. Takav nekvalitetan rad u dužem vremenskom periodu je doveo da će se u budućim kvalifikacijama za UEFA takmičenja naše selekcije i naši klubovi počinjati od pretkvalifikacija, kao što se već dešava sa selekcijama ženskog fudbala. Rezultati kadetske selekcije na turniru na Malti, omladinske u mečevima sa Albanijom, mlade u kvalifikacijama i na kraju A selekcije su dovoljan pokazatelj, pa i ove kvalifikacije za Mundijal 2022.  Pa opet pitanje, do kada će nadležni tolerisati i žmuriti nad situacijom? A fudbalski radnici, treneri, bivši igrači, uključite se, krajnji je čas za reakciju i spas crnogorskog fudbala – poziva Vujović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here