VUKIĆEVIĆ: Prepoznao sam veliki entuzijazam, nadam se da ću dati doprinos opstanku u ligi i stvaranju budućeg prvoligaškog centra

0

Dejan Vukićević je juče postao novi trener fudbalskog kluba Otrant Olimpik iz Ulcinja. Klub je trenutno na posljednjem mjestu na drugoligaškoj tabeli.

Pred Vukićevićem i saradnicima je težak posao, ali svi se nadaju da ovaj tim može do opstanka, obzirom na pojačanja koja su ove zime stigla u Ulcinj.

Vukićević je za naš portal kazao da se sve izdešavalo iznenada i brzo. Ističe da mu je cilj da pomogne prijateljima u teškom momentu.

Sve se izdešavalo iznenada i jako brzo. Iz nekog razloga je prekinuta saradnja sa Srđanom. Jako mi je žao zbog toga. Bio sam ne malo iznenađen time. Još jedna potvrda specifičnosti trenerske profesije. Znam da je radio dobro i da neće biti problem nastaviti sa trenerskim radom. Sinoć me je nazvao moj višedecenijski prijatelj g-din Redža i sa ljudima iz kluba došao u Podgoricu, predočio mi planove i neke zelje o eventualnoj saradnji. Sigurno da je situacija specifična, teška realno,ali prepoznao sam ogroman entuzijazam kod njih i iskrenu želju da zajedno pokušamo prvo spasiti Otrant ispadanja a ukoliko u tome uspijemo i praviti neke dugoročnije planove i mnogo veće ciljeve – rekao je nekadašnji trener Zete, Vojvodine, Ventspilsa i Lačija.

Iskusni strateg ističe da situacija nije lagodna, ali da je izazov velik. Ukoliko ove sezone izbore opstanak, izvjesno je da će ovaj klub u narednoj sezoni jurišati na 1. ligu!

Sigurno da situacija nije lagodna, ali neki sportski izazov je uhvatiti se u koštac sa problemom u kom je trenutno klub i zajedno sa timom ljudi pokušamo ostvariti ono za što mnogi već sada misle da je nemoguća misija. Viđećemo. Ovo ne shvatam toliko kao profesionalni angažman, iako je i sa te strane više nego korektno,već kao pružena ruka prijateljima u teškom momentu i uradiću sve što je u mojim mogućnostima sa puno motiva i želje da dam doprinos opstanku u ligi i nadam se kasnije i doprinosu u stvaranju budućeg novog prvoligaškog centra – zaključio je Vukićević za CG Fudbal.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here