Vukotić: Odgovornost je moja, prihvatam kritike

0
FOTO: FSCG

Selektor mlade selekcije Crne Gore Miodrag Vukotić kazao je da je za loše rezultate odgovoran, te da prihvata kritike.

Odgovornost je moja. Kada nema rezultata selektor je taj koji snosi krivicu. Razloga je mnogo, čak i previše, ali ne želim da ulazim u to, niti tražim alibije. Napravićemo analizu, mada već sada znam gdje su bile greške – rekao je Vukotić za Arenu.

On je istakao da i dalje stoji pri stavu da naša mlada selekcija ima veliki potencijal.

Nije samo moja procjena da je ovo generacija koja ima potencijal. To sam rekao na početku, ostajem pri tome i sada. Gdje je problem? Naši najveći talenti ne igraju kada odu u inostrane klubove. Ispada da veću minutažu imaju u reprezentaciji nego u ekipi. Nijesu u punom takmičarskom ritmu i kada treba da budu prevaga – dešava se suprotno. Oni od kojih se najviše čekivalo – najviše su razočarali. Da ih nijesam zvao – javnost bi me osudila, ali ubuduće ću nastojati da pozive uglavnom uputim onima koji igraju u klubovima, po cijenu da su manje talentovani – naglašava selektor ,,sokolića“.

Vukotić ne gubi vjeru u bolje sjutra…

– Razočaran sam zbog ovakvog finiša, pogotovo nakon onakve igre i pobjede u Kazahstanu (4:0) gdje se vidjelo koliko možemo. Prihvatam kritike. Potrudiću se da iz svega izađemo jači i budemo bolji u narednim izazovima. Jedan broj igrača smo već uveli u sistem i oni će biti tu za sljedeće akcije, a biće i novih momaka koji se nametnu. Ove kvalifikacije su bile neuspješne, ali uradićemo sve da sljedeće budu mnogo bolje – zaključio je Vukotić u intervjuu za Arenu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here