Vukotić: Protiv Izraela neće biti nimalo lako

0

U-21 selekcija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Izraelu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

,,Sokole“ u Ramat Ganu, predgrađu Tel Aviva, očekuje duel sa ekipom koja je na žrijebu bila u drugom šeširu. Bez obzira na to, selektor Miodrag Vukotić od svoje ekipe traži da odradi svoj dio posla.

Uvijek od moje ekipe očekujem dobru igru i povoljan rezultat. Isto tako, znam da protiv Izraela neće biti nimalo lako. Osim toga što nijesmo u dobroj seriji kada je riječ o rezultatima, imamo određenih problema sa izostancima važnih igrača. Međutim, ne tražimo nikakve alibije, pokušaćemo da spremimo igrače što je bolje moguće, kako bismo izborili što bolji rezulat, istakao je Vukotić.

Učinak ,,sokola“ u dosadašnjem dijelu kvalifikacionog ciklusa ispod je očekivanog. Ali, selektor Vukotić je uvjeren da to neće imati uticaja na pristup igri njegovog igrača.

Želimo da ih motivišemo na pravi način, jer nije sve izgubljeno kada je riječ o borbi za drugo mjesto. Do kraja kvalifikacija imamo još pet utakmica, moramo sakupiti što više bodova jer dosta toga može da se promijeni na tabeli. Bez obzira na četiri poraza u dosadašnjim utakmicama, igračima nemam što da zamjerim kada je riječ o zalaganju i motivaciji. Davali su svoj maksimum na svim utakmicama, druga stvar je što smo nekim individualnim greškama dozvoljavali protivnicima postizanje golova. Nijesmo bili u podređenom položaju ni na jednom meču, osim donekle na utakmica aprotiv Španije, koja je jedna od najjačih ekipa u Evropi. Uprkos svim tim porazima do sada, mislim da smo pružali solidne igre i te prikazane igre održavaju optimizam za nastavak kvalifikacija. Svjesni smo da se broje samo bodovi, ali znači i kada pružite dobru igru, to može biti zalog za budućnost, smatra Vukotić.