Vuletić: Sve je ovo započelo kada je jednom doktoru palo na pamet da pokrene inicijativu

0
foto: partizan.rs

Komisija za Pravna pitanja Fudbalskog saveza Srbije smatra da ostoje osnovi da se Crvenoj zvezdi prizna titula iz 1946. godine, kada se igralo takmičenje po republikama SFRJ, kao i na teritoriji AP Vojvodina.

Odluku treba da potvrdi Skupština Fudbalskog saveza Srbije, a potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić smatra da se do nje došlo bez poštovanja argumenata.

Vuletić je optužio generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića da je sve ovo započelo zbog njegovog hira.

– Čuveni doktor Terzić izjavio je: „Bez obzira šta ko mislio mi ćemo prišiti treću zvijezdicu“. Vi činite faktičku radnju prije donošenja odluke. Sve ovo počinje u junu 2017. godine kada su se Zvezda i Partizan izjednačili po broju titula. Tada je jednom doktoru palo na pamet da pokrene inicijativu. Tada je počela inicijativa oko titule iz 1946. godine. Nije u pitanju odluka nego neobavezujuće pravno mišljenje Komisije za pravna pitanja FSS koje u ovom momentu, izuzev činjenice da je mišljenje, ni po kom drugom osnovu ne znači odluku. Odluku će donijeti delegati Skupštine FSS na osnovu ovog mišljenja. Mene ne vrijeđa lično ništa. Privatno u tom pogledu imam svoj stav, niti me je pogodila sama odluka. Nego me pogodio nedostatak rasprave. Imali smo situaciju da ja pokušam da razlažem argumente FK Partizan, a članovi su bili nemi i uopšte nisu govorili, rekao je Vuletić, gostujući na televiziji „Tv Prva“, a prenio „Informer“.