WU19: Mađarice prejake za Crnogorke

0

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 6:0 od selekcije Mađarske u meču drugog kola turnira preliminarne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koji se održava u našoj zemlji.

U drugom meču grupe 11 selekcija Danske je deklasirala Slovakinje – meč odigran na terenu Trening kampa FSCG završen je rezultatom 10:1, čim e su Dankinje ovjerile plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Naša selekcija nije uspjela da na bolji način parira dobroj reprezentaciji Mađarske u meču koji je odigran u Radanovićima. Gošće su do prednosti došle u 15. minutu preko Gelb, da bi četiri minuta kasnije Krašenić povećala prednost svog tima. Do odlaska na odmor Gelb se po drugi put upisala u strijelce.

U nastavku susreta Čigi je postigla četvrti pogodak za Mađarsku, da bi do kraja susreta Gruber dva puta pogodila mrežu našeg tima i kompletirala ubjedljivu pobjedu selekcije koju sa klupe predvodi Šandor Turtočki.

U posljednjem kolu koje je na programu u utorak, 25. oktobra u Petrovcu se sastaju selekcije Crne Gore i Slovačke, dok će u Podgorici snage odmjeriti Danska i Mađarska.


Mađarska – Crna Gora 6:0

Radanovići, Pomoćni teren FK „Grbalj“.

Sudija: Marta de Aza Huerta (Španija).

Strijelci
1:0 – Gelb 15′, 2:0 – Krašenić 19′, 3:0 – Gelb 43′, 4:0 – Čigi 59′, 5:0 – Gruber 64′, 6:0 – Gruber 66′

Žuti kartoni
Turanji – Mađarska
Bajčetić, Trutić, Šaranović, Stanović, Brašnjo – Crna Gora

Crveni karton
Trutić – Crna Gora

Mađarska: Luca Varga, Aleksandra Fel, Lila Turanji, Patricia Fel, Petra Krašenić, Babara Zagonji (Gabriela Kiš), Emese Žakonji, Ester Čigi, Monika Gelb, Brigita Gruber, Stela Kiš. Selektor: Šandor Turtočki.

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Alekasndra Popović, Biljana Lončar (Milica Varajić), Tamara Tripković (Jovana Vlahović), Miljana Rondović, Ana Trutić, Maja Šaranović, Nađa Stanović, Marija Knežević (Milica Pavićević), Biljana Vraneš, Jovana Brašnjo. Selektor: Derviš Hadžiosmanović. 

FSCG.ME