Zajedničko saopštenje Barselone, Reala i Juventusa: Ili ćemo reformisati fudbal ili ćemo biti svedoci njegovog neizbežnog kraha

0

UEFA je najavila pokretanje postupka protiv Juventusa, Reala i Barselone, ali je odmah uslijedila zajednička reakcija pomenutih klubova.

Juventus, Real i Barselona ostali su jedini koji se nisu zvanično povukli iz Superlige Evrope, a posle najave UEFA objavili su zajedničko saopštenje.

– Želimo da izrazimo apsolutno neslaganje sa UEFA propagandom protiv tri najznačajnije institucije u istoriji fudbala. Nastojanje UEFA je grubo kršenje odluke suda koji je upozorio UEFA da se uzdrži od bilo kakvih akcija kažnjavanja klubova osnivača Superlige u trenutnu dok su pravne procedure još uvijek u toku, navedeno je u zajedničkom saopštenju objavljenom na sajtu Barselone.

Kao zaključak je navedeno da fudbal mora da se reformiše ili mu u suprotnom prijeti krah.

– Umjesto modernizacije fudbala kroz dijalog UEFA očekuje da povučemo sudske postupke koji preispituju njen monopol u evropskom fudbalu. Barselona, Juventus i Real su stariji od jednog vijeka i neće prihvatiti pritisak, već će naprotiv ostati odlučni da kroz debatu dođu do hitnih riješenja koja su fudbalu neophodna. Ili ćemo reformisati fudbal ili ćemo posmatrati njegov neizbježan krah, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here