Zapisnik sa skupštine pod lupom policije

0

Policija je pokrenula provjere povodom krivične prijave o, kako je njom predstavljeno, “lažnom i neovlašćenom” potpisivanju zapisnika sa Skupštine Udruženja sudija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG). Ta informacija potvrđena je Portalu RTCG. Na osnovu ovog zapisnika, Udruženje sudija dalo je ranije delegata Veljka Boškovića za skupštinu FSCG, na kojoj je novi predsjednički mandat dobio poznati fudbalski as Dejan Savićević.

Dio učesnika skupštine Udruženja sudija FSCG ovih dana dao je izjave inspektorima policije povodom ovog slučaja.

Ranije je predsjednik Udruženja sudija i instruktora FSCG Svetozar Ivanović saopštio da nije potpisao odluku o izboru delegata tog udruženja i ovlaštenje za učešće na izbornoj Skupštini FSCG.

“Što se dešavalo nakon našeg odlaska, ko je potpisao zapisnik, odluku o izboru delegata (ako je donešena), kao i ovlašćenje za učešće na izbornoj skupštini FSCG, ostavljam da utvrde nadležni organi, ja kao jedini ovlašćeni nijesam ništa potpisao” izjavio je ranije Ivanović.

Rezultati pomenute skupštine još nisu zavedeni u resornom ministarstvu, što je zakonska obaveza, obzirom na to da spor i dalje traje. Podsjetimo, Inspekcija rada donijela je rješenje o zabrani pomenute skupštine zbog niza povreda poslovnika FSCG i zakona, ali je sjednica ipak održana.

Ovih dana, trebalo bi da bude objelodanjena i odluka resornog ministarstva povodom nalaza Inspekcije rada Crne Gore.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here