Zastrašujući ožiljci na koljenima, nije igrao fudbal godinu dana i izgleda da više nikad neće

0

Đerar Deulofeu (29) početkom prošle godine pretrpio je tešku povredu koljena zbog koje se još uvijek nije vratio fudbalu.

Španac je u emotivnom intervjuu otkrio da postoji šansa da čak više nikada ne zaigra.

Deulofeu je nekada bio velika nada Barselone i još prije 18. rođendana je debitovao za katalonskog velikana, ali se nije uspio nametnuti.

Nakon što je imao vrlo dobre avanture u Evertonu, Sevilji i Milanu na leto 2017. godine senzacionalno se vratio u Barselonu, ali samo pola godine kasnije otišao je u Votford.

Ovaj 29-godišnjak je trenutno igrač Udinezea, ali prolazi kroz najteže razdoblje u karijeri. Deulofeu je početkom januara prošle godine pretrpio tešku povredu koljena kada je pokidao ligamente.

Premda se vjerovalo da će se vratiti na teren početkom ove sezone to se još uvijek nije dogodilo. On je za Jijantes izjavio da povreda još uvijek nije zaliječena, te da nažalost ozbiljno razmišlja o tome da završi karijeru.

“Ovo je razdoblje u kome sam shvatio da postoji šansa da više nikada neću zaigrati fudbal. Već dugo vremena ne mogu da radim ono što najviše volim. Prošlo je više od godinu dana kako ne igram”, kazao je Deulofeu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here