Završena eudkacija Arsenalovih trenera u Zagrebu

0

Iz FK Arsenal su saopštili da su njihovi treneri za rad sa mlađim selekcijama završili edukaciju u NK Dinamo Zagreb.

Saopštenje kluba:

 Zahvaljujući saradnji sa GNK Dinamo iz Zagreba koja je nezvanično bila uspostavljena tokom organizacije fudbalskog kampa GNK Dinamo u Tivtu, u saradnji gospodina Igora Radošević i članova uprave kluba, u potpunosti je realizovana prilikom odigravanja prijateljske utakmice prvog tima u Zagrebu pod organizacijom fudbalske agencije, dok je naša seniorska ekipa bila u Sloveniji – Terme Čartež na pripremama, kada su članovi naše uprave dogovor o saradnji i zvanično potvrdili. Direktor mlađih kategorija gospodin Božidar Tujković je već tada počeo pregovore sa zvaničnicima kluba o edukaciji naših trenera, koja je uspješno realizovana u periodu od 23.01. do 28.01. 2023 godine.

“U svoje lično ime i ime trenera FK “Arsenal” iz Tivta se zahvaljujem članovima uprave kluba koji su prepoznali važnost posjete velikom klubu kao što je GNK Dinamo iz Zagreba, kao i za preuzimanje svih finansijskih troškova koje je zahtijevala edukacija, počevši od transfera, avionskih karata i smjestaja. Zahvaljujući tome, naši treneri su imali priliku da prisustvuju na svim treninzima od škole fudbala do prve ekipe.

Zadovoljstvo mi je što je baš naš klub po prvi put u Crnoj Gori realizovao nešto ovog tipa i time pokazao progres u realizaciji rada sa mlađim kategorijama. Stalno usavršavanje trenera je neophodno za podizanje kvaliteta rada, a to su nam planovi u ovoj godini, svi treneri su sa zadovoljstvom prihvatili ovaj predlog, boravak u Zagrebu je bio veoma uspješan, iskoristili smo sve mogućnosti ove edukacije i stojimo na raspolaganju centru za školovanje fudbalskih trenera FSCG, ukoliko prepoznaju potrebu za prezentaciju našeg stažiranja.

U ovoj edukaciji su naši treneri pratili nedeljni mikrociklus ciljano za kategorije koje vode u našem klubu, pored toga su imali aktivnosti  tokom prezentacija i praćenja ostalih kategorija u zavisnosti od slobodnog vremena. Poslednji dan edukacije smo iskoristili za gledanje prvenstvene utakmice prve ekipe GNK Dinamo protiv NK Lokomotive.

Organizacija posmatranja edukacije za trenere je bila sledeća po uzrastima:

  • Velibor Mršulja U8 i U9
  • Marko Hunic U10 i U11
  • Bojan Kovačević U12 i U13
  • Antoša Golub U14 i U15
  • Branislav Uljareić U16 i U17
  • Zoran Krivokapić U18 i U19.

Ono što posebno želimo da istaknemo, a inače nije praksa, jeste da je našem klubu omogućeno stažiranje u prvoj ekipi GNK Dinamo, u stručnom štabu gospodina Anta Čačića, što smo i iskoristili, te su rad pratili:

  • Božidar Tujković – kondicioni trener
  • Aleksandar Braić – trener golmana.

Na žalost, radi poslovnih obaveza nijesu bili u mogućnosti da ovoj edukaciji prisustvuju sledeći treneri: Slaven Borović – trener petlića, Davor Franović – rukovodilac golmanske akademije, Irfan Elezović – trener gomlana škole fudbala, Božidar Miljenović – pomoćni trener kadeta, Samir Ličina – trener škole fudbala.

Posebno se zahvaljujem gospodinu Anđelku Ivanjku – Direktoru administracije GNK Dinamo, sa kojim sam pregovarao o edukaciji, direktoru akademije gospodinu Tomislavu Butini za posebne finansijske uslove koje je omogućio i prijemu koji nam je obezbijedio, svim trenerima pomenutog kluba, a posebno gospodinu Tinu Salatoviću – Administratoru akademije na pristupačnosti i organizaciji svih termina i prezentacija, treneru Coaching metode gospodinu Antu Bašiću, koji je već boravio u našem klubu, a ovog puta uzvratio na način da se osjećamo kao u svom klubu, i našim trenerima nesebično pružao sve potrebne informacije, koordinatoru kondicionih trenera gospodinu Marku Matušinskiju na prezentaciji i dostavljenoj kompletnoj dokumentaciji za rad”, navodi Direktor mlađih kategorija našeg kluba gospodin Božidar Tujković.

Svi treneri su na kraju edukacije dobili sertifikate, direktor mlađih kategorija gospodin Božidar Tujković je zajedno sa koordinatorom gospodinom Antošom Golubom i trenerom golmana gospodinom Aleksandrom Braićem uručio poklon rukovodiocima akademije fudbala u znak zahvalnosti.

Uprava kluba se zahvaljuje gospodinu Igoru Radoševiću, članu skupštine kluba koji nesebično pruža podršku u realizaciji saradnje ova dva kluba i upućuje posebne čestitke direktoru mlađih kategorija za organizaciju i ostvarene rezultate u radu sa mlađim kategorijama. – kaže se u saopštenju FK Arsenal.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here