Zbog uvrijedljivog skandiranja prekršajno će odgovarati 40 “Vojvoda“

0

Protiv 40 pripadnika navijačke grupe “Vojvode” biće podnijete prekršajne prijave jer su uzvikivali uvrjedljive riječi “Nož, žica, Podgorica” uoči utakmice FK „Sutjeska“ i FK „Arsenal“ koja se igrala 29. maja na stadionu pod Goricom.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić identifikovali 40 osoba, pripadnika navijačke grupe „Vojvode“ i protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave iz člana 30 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, saopšteno je iz Uprave policije.

Prilikom odigravanja fudbalske utakmice Kupa Crne Gore između FK „Sutjeska“ i FK „Arsenal“, podsjećaju iz policije, pripadnici organizovane navijačke grupe „Vojvode“ iz Nikšića su prilikom dolaska na navedenu sportsku manifestaciju uzvikivali uvrjedljive riječi sadržine: „Nož, žica, Podgorica”.

“Podgorička policija je sa navedenim događajem upoznala državne tužioce u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji su se izjasnili da se u radnjama pomenutih lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.  Policija je identifikovala 40 osoba i protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave zbog gore navedenih prekršaja”, kazali su iz Uprave policije.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here