Žele dobar utisak na kraju godine

0

završi godinu.

,,Sokolići“ će tražiti pobjede u posljednje dvije utakmice, obje na domaćem terenu – momci Miodraga Vukotića sjutra igraju sa Slovenijom na DG areni (15h), a u neđelju protiv Albanije pod Goricom (13h).

– Imamo dvije dobre ekipe za protivnike. Probaćemo da popravimo utisak iz septembra kada smo igrali toplo-hladno. Žao mi je što nijesmo kompletni. Fali nam sedam-osam igrača koji su skrenili pažnju na sebe, ali su povrijeđeni. Roster je takav kakav je, ali to ne umanjuje žeju da pobijedimo – rekao 2je Vukotić na pres konferenciji u ,,kući fudbala“.

Od kada je preuzeo ,,sokoliće“, a vodio je dva ciklusa kvalifikacija, 49-godišnji stručnjak gotovo da nije sastavio ekipu kakvu je zamislio.

I sada nedostaju momci koji su bili planirani da počnu. Nema Đukanovića, Mijovića, Strikovića, Krivokapića…

– Igrali smo kvalitetno protiv Irske, Švedske, Italije, ali treba nam kontinuitet. Kad treba da budemo kompletni, mi nijesmo bili. To prati i A reprezentaciju, a kod nas je to baš izraženo jer imamo mali fond igrača na koje možemo da računamo u ozbiljnim utakmicama. Žao mi je, jer smo na nekim utakmicama bili bolji, nijesmo ostvarili bolji rezultat. Najvažnije je da kandidati za mladu reprezentaciju nastave da igraju, da skrenu pažnju na sebe, da imaju konitnuitete. U bliskoj budućnosti među njima da dobijemo A reprezentativce – poručio je Vukotić.

Na spisku su dva debitanta – Bojan Adžić iz Brodarca i Sari Kerem iz Holštajn Kila.

– Adžića znamo jer je igrao za naše mlađe selekcije, dok Kerem nastupa u njemačkoj trećoj ligi. Njegova majka je Crnogorka, a otac iz Turske. Izrazio je želju da igra za nas. Na treninzima djeluje dobro, a dobiće šansu da ga vidimo in a terenu – kazao je Vukotić.

Jedan od najboljih igrača mlade selekcije je Nikola Janjić, koji nema baš zapaženu minutažu u Osijeku.

– Transfer u Osijek je vrhunac moga rada i igara u Sutjesci. Nažalost, ne ide sve po planu i onako kako sam očekivao u novom klubu. Naporno radim, borim se za mjesto i nadam se da ću se vratiti na pravi put – rekao je Janjić.

Što je razlog manjka bitnije uloge u timu?

– To je do mene. Niko ne utiče na moju minutažu. Na početku je bilo teško da se priviknem na igru, fizički su jači, velika je razlika između naše i hrvatske lige. Vjerujem da ću na zimu odraditi dobre pripreme i biti u timu – odgovorio je Janjić.

Koliko ,,sokolići“ mogu protiv Slovenije i Albanije?

– Potrudićemo se da ostavimo dobar utisak. Nismo kompletni, ali i u ovom sastavu možemo do pobjeda – zaključio je Janjić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here