Zemun poručio vječitima: Prekinite više!

0

Utakmica između Patizana i Zemuna donela je nove polemike u srpskom fudbalu.

Zemun je otkinuo bod crno-bijelima, a iz FK Partizan su se oglasili sa saopštenjem kako su pokradeni, zbog dosuđenog penala od strane sudije Dejana Santrača, koji je direktno uticao na ishod ovog meča.

Klub iz Gornje Varoši je izdao saopštenje u kojem je oštro kritikovao čelnike dva najtrofejnija kluba, koji raznim saopštenjima traže alibije za svoje neuspjehe iz neđelje u neđelju, i zatražio ravnopravan status za sve klubove.

– Prekinite sa pritiscima, obmanama i saopštenjima!? U prethodnom periodu svjedoci smo gotovo svakodnevne medijske torture koju svojim saopštenjima kreiraju dva naša najveća kluba. U želji da ostvare svoje ciljeve Crvena zvezda i Partizan ne biraju sredstva, a silne optužbe, uglavnom bez pokrića, služe im samo kao alibi za ostvareni neuspjeh.

Da li se neko nekada od tvoraca tih saopštenja oglasio posle štete koju su u duelu sa njima pretrpeli tzv. mali klubovi? Da li su se saopštenjima obraćali i Evropskoj fudbalskoj uniji posle previđa koje su sudije eventualno imale na njihovim medjunarodnim utakmicama? Pitamo kreatore saopštenja, da li su na trenutak pomislili kako fudbal nije igra u kojoj pravo na uspjeh imaju samo oni, već svi klubovi moraju da imaju ravnopravan status u borbi za bodove.

Kolo posvećeno njihovim saopštenjima, utakmici na papiru u kojoj se smjenjuju krivci za njihov loš dan, izgubljene bodove, neubedljivu igru, odluke sudija. I to sve pišu oni koji sa godišnjim budžetom troše na tim maltene koliko svi ostali klubovi zajedno. I još im trebaju dežurni krivci. Zato i pitanje, dokle više da ćutimo i trpimo svi mi koji nismo sa jedne ili druge strane Topčiderskog brda? Mi „mali“ klubovi koji se eto ponekad drznemo da pokažemo zube i otkinemo po neki bod Partizanu ili Crvenoj zvezdi.

Zato i naša poruka, dosta više sa pritiscima, obmanama i saopštenjima! Gledajte sebe, svoj tim, svoju struku, svoju igru i nekad možda krivce potražite u svom dvorištu. Niko vam ne daje za pravo da saopštenjima zloupotrebljavate veličinu vaših klubova. FK Zemun traži od svih klubova da se stane na put samovolji vječitih, degradaciji i omalovažavanju Superlige i srpskog fudbala, stoji u saopštenju FK Zemun, koje je prenela agencija Tanjug.