Žestok udarac za Seriju A: Odlaze najbolji igrači

0

Serija A je nekada bila fudbalska NBA liga. Sve zvijezde su dolazile da igraju u Italiji. Bukvalno su trčali da dođu i zaigraju za jedan od sedam najjačih timova sa Apenina.

Takozvanih “7 sestara”. Međutim, nakon Kalćopolija, stvari su se okrenule. Sada Italija uglavnom služi kao odskočna daska za klubove iz Premijer lige i dva španska giganta- Real Madrid i Barselonu.

Prethodnih dana je već pominjano da će Rađa Najngolan u Kinu kod Fabija Kanavara u transferu vrijednom 130 miliona evra. Ali su se Kinezi predomislili i ne žele da plate 40 miliona evra na ime poreza na luksuz za transfer od 50 miliona, pa će dovesti Belgijanca na pozajmicu i za to izdvojiti šest milona evropskih novčanica.

Takođe, sudbina Maura Ikardija je i dalje pod znakom pitanja. Glavnu riječ vodi njegova supruga Vanda Nara koja pošto poto želi da izdejstvuje mnogo veću platu za svog, u ovom slučaju- klijenta.

Ako se to ne desi, na stolu ima ponudu Real Madrida. Čelnici kluba sa Đuzepe Meace misle da Ikardi nije dostojan toga da bude kapiten Intera. Jer bi on trebalo da bude uzor svojim igračima, a nakon čitve afere s Vandom i Maksi Lopezom, te slikama tokom zimske pauze, razmatraju mogućnost da mu oduzmu kapitensku traku.

Inter nudi Ikardiju 7.5 miliona evra godišnje, Vanda Nara traži više. Ako Inter ne ispuni uslove Argentinac će se na ljeto preseliti u Madrid. I to bi bio žestok udarac kako za Inter, tako i za italijanski fudbal generalno.

sportskacentrala.com