REAKCIJA IZ TUZI: Obratićemo se Uefi i Fifi!

1

Iz kabineta predsjednika Opštine Tuzi, Lindona Đeljaja saopšteno je da je fudbalski klub Dečić nekoliko godina meta najprizemnijih nacionalističkih i šovinisitičkih napada.

Još jedna farsa u režiji Disciplinske komisije FSCG. Svi koji su bili na stadionu tog dana, kao i gledaoci koji su na televiziji pratili jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, prisustvovali su ponovnom ničim izazvanom izlivu divljaštva, mržnje i šovinizma“, navodi se u saopštenju.

Iz kabineta predsjednika Opštine Tuzi se ističe da je Disciplinska komisija svojim odlukama „pokazala da direktno podstiče ovakvo ponašanje.“

I umjesto da, nakon nekoliko sličnih skandala, FSCG decidirano pokaže nultu toleranciju na rasizam, što je i tendencija same Uefe kroz kampanju Say no to racism, Disciplinska komisija je, svojim odlukama, pokazala da direktno podstiče ovakvo ponašanje, koje ne služi na čast ni državi ni sportu uopšte.

Opština Tuzi će se obratiti i Uefi i Fifi.

Kao čelnik Opštine Tuzi, koja je osnivač FK Dečić, iniciraću razgovor sa Upravnim Odborom kluba i koalicije na vlasti o mogućnosti da naš klub istupi iz lige, jer umjesto aplauza za korektno ponašanje naših navijača i sportsku igru koju igrači pokazuju na terenu, FK Dečić je već nekoliko godina meta najprizemnijih nacionalističkih i šovinisitičkih napada. Obratićemo se Uefi i Fifi s predlogom da suspenduju i preduzmu neophodne mjere prema FSCG zbog podrške rasizmu i šovinizmu, mržnji na nacionalnoj osnovi prema Albancima, a što se u kontinuitetu manifestuje i koje FSCG ne kažnjava shodno disciplinskom pravilniku“, zaključeno je u saopštenju.

1 Komentar

  1. najveći problem fscg nije disciplinska komisija već dejan savićević.lažni crnogorac-e sad zamislite kako se osjećamo mi crnogorci kad u naše ime sve funkcije u državi 30 godina obavljaju lažni crnogorci sa jednim jedinim ciljem da unište sve ljudsko u crnoj gori.d p s kadrovi -to su izdajnici crne gore.sadašnja vlast o kojoj ne mislim ništa lijepo nije makar dovela savićevića na čelo fscg već d p s-trpite i vi albanci kao i mi crnogorci jer ste i vi podržavali dps a i sad podržavate ovu vlast.ništa vam neće pomoći obraćanje ni uefi ni fifi jer savićević ima njihovu podršku-neće vam pomoći ni opština tuzi niti vaši predstavnici u vladi.oni su tu radi sebe i zbog svojih interesa a ne zbog fk dečić.iz svega ovoga treba izvući pouke i nešto naučiti.pozzdrav.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here