Zeta ima svijetlu budućnost u mlađim kategorijama

0

Za razliku od prvog tima, mlađe selekcije Zete su u sezoni za nama pružale veoma dobre partije.

Kadeti su juče na Trešnjici deklasirali sastav Sutjeske 5-1. Strijelac dva gola za domaći tim bio je kapiten Šoć, po jednom su mrežu “plavo-bijelih” pogađali Anđušić, Krivokapić i Đurić.

Ovi momci su, bez ikakve sumnje spremni da se sljedeće takmičarske sezone oprobaju u omladinskom pogonu, iako je ove godine trener omladinaca i koordinator mlađih selekcija u timu iz Golubovaca Radoš Marković, lansirao nekolicinu fudbalera u svom pogonu.

Do kraja sezone u kadetskoj ligi ostalo je još jedno kolo, koje neće bitnije uticati na konačno stanje na tabeli.

Omladinci su juče porazili Mornar na Topolici 0-3. Strijelci su bili Ognjen Batrović i Balša Radusinović x2. Zeta je u prvom dijelu sezone odigralam veoma dobro, dugo su Golubovčani bili na samom vrhu tabele. Kasnije je uslijedio pad forme, neki fudbaleri su bili roviti, neki dobijali šansu u prvom timu, tako da je borba za titulu pala u drugi plan.

Međutim, stanje na tabeli ova dva tima na kraju sezone, sigurno ne može biti mjerilo kvaliteta. Svi koji prate omladinsku i kadetsku ligu mogli su da se uvjere u kvalitete pojedinih mladih igrača “vukova” sa Trešnjice.

Jasno je da Zeta, kao i uvijek, u svojim mlađim kategorijama ima kvalitetne i talentovane đece, koja bi, uz ozbiljan rad i dodatne analize u narednih par godina mogla da čine okosnicu prvog tima.

U ova dva tima već sada možemo reći da se izdvaja po nekoliko fudbalera. Prije svih iz omladinskog pogona Kukuličić, Matanović i Puletić, sjajni kapiten Pejović, Đurović, Drakić, Jovićević… Što se kadeta tiče tu su fantastični napadači Šoć i Popović, štoper Kovačević, Turović, Peličić, Kračković, kao i drugi igrači koji će sigurno, ako nastave ovim tempom imati šta da pokažu u seniorskoj ekipi.

Rezultati ne mogu doći preko noći, samo temeljnim radom, uz kvalitetne trenere, a bez ikakve sumnje Zeta ih ima, sa Trešnjice ćemo uskoro gledati novog Krstovića, Vujačića, Koraća, Stjepanovića, Tumbasevića, Brnoviće…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here