ZLATAN JE ZA STARO GVOŽĐE? Nevjerovatne cifre koje pokazuju potpuno suprotno!

0

Ako su neki ljubitelji fudbala predviđali da Zlatan Ibrahimović neće donijeti doprinos Milanu zbog njegovih godina, ispostavilo se da nikako nisu bili u pravu.

Osim iskustva i kvaliteta, švedski napadač je, iznenađujuće, donio i puno trčanja, otkrivaju brojke koje prenosi Gazzetta dello Sport.

Kako ističu poznate italijanske novine, Ibrahimović je u prvih mjesec i po dana za roso-nere bio daleko od statičnosti. U derbiju protiv Intera, na primjer, 38-godišnji napadač je istrčao 8.5 kilometara, postigao gol i asistirao.

Koliko je to zapravo impresivna statistika najbolje pokazuje poređenje s Frankom Kesijem, koji je „radni konj“ Milana, a pretrčao je samo dva kilometra više od Šveđanina.

I tu se ne završava priča. Ibrahimović je zabilježio impresivan prosjek od 8.7 kilometara po utakmici i na istom je nivou kao i Samuel Kastiljeho, koji je u svojim najboljim godinama karijere.

Gledajući ovako, vremešni napadač je dao ogroman doprinos Milanu u smislu angažmana na terenu i samog kvaliteta. On je takođe igrač Milana koji je učestvovao u većini vazduših duela, od kojih je najviše osvojio.

Za kraj, već je stigao do brojke od 540 minuta provedenih na terenu (u samo mjesec i po) i već je prestigao Lukasa Bigliju koji je od početka sezone na terenu proveo 525 minuta.

Advertisements