Zvezda trenira punom parom, Ben rešeta mreže

0

Fudbaleri Crvene zvezde su u ponedjeljak u jutarnjim časovima odradili trening na stadionu FK Pafos na Kipru.

Crveno-beli imaju sjajne uslove za rad i ne postoje prepreke da se odlično pripreme za nastavak sezone, u kojoj ih očekuju iskušenja na tri fronta.

Na programu su bile vježbe motorike i kretanja, a potom su se igrači fokusirali na rad sa loptom. Prema prvim informacijama najnovije pojačanje lidera Super lige El Fardu Ben brzo se snašao u novoj sredini i bio je veoma efikasan na treningu.

– Današnji trening otpočeo je zagrijevanjem uz rekvizite. Gotovo četrdesetominutne vježbe predvodio je asistent šefa stručnog štafa, Vladimir Janković.

Narednih 30 minuta naši igrači su podijeljeni u dvije grupe u utakmicama šest na šest vježbali kretnju i pozicioniranje na terenu. Oni su bili podijeljeni u četiri ekipe po sedam igrača, a fokus je bio na posjedu lopte. Svaka ekipa imala je zadatak da što duže loptu zadrži u svojim nogama i ne dozvoli protivniku da dođe do nje.

-Nakon toga, ponovo podijeljeni u četiri ekipe, naši fudbaleri igrali su na dva gola na skraćenom terenu. Cilj je bio što bolje zatvaranje protivničkog napada, kao i uvježbavanje što brže realizacije. Važili su se samo golovi koje su igači postizali nakon prvog kontakta sa loptom. Iako je tek početak pripremnog perioda, nije izostalo žestoke borbe za svaku loptu. Nizali su se atraktivni potezi na obije strane, a nekoliko lijepih golova postigao je i novi Zvezdin napadač Ben i time potvrdio da poseduje odlične realizatorske sposobnosti, stoji na sjtu FK Crvena zvezda.

sportskacentrala.com