Zvezda uputila apel navijačima pred meč sa Suduvom

0

Crvena zvezda dočekuje litvansku Suduvu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” na programu je u utorak, 24. jula od 20.30 časova.

Uprava crveno-bijelih izdala je saopštenje u kojem apeluje na navijače da navijuju fer i sportski, i da se pridržavaju propisa UEFA, uz podsećanje da je klub pod uslovnom kaznom.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

– Crvena zvezda se i dalje nalazi pod uslovnom kaznom UEFA, i svako kršenje propisa moglo bi da dovede do kazne, stoga apelujemo na sve posjetioce da se i na utakmici protiv Suduve pridržavaju zahtjeva.

UEFA je rigorozna kada je stajanje na stepenicama koje su predviđene za ulazak i izlazak sa stadiona u pitanju. FK Crvena zvezda apeluje na svoje navijače da tokom trajanja utakmice oslobode prostor neophodan za prolaz, kako ne bi bilo eventualnih sankcija po tom pitanju.

Takođe, još jednom pozivamo navijače da fer i sportski, bez upotrebe pirotehničkih sredstava podrže svoj klub, jer svaka upaljena baklja može naneti veliku štetu klubu kako finansijski, tako i eventualnom suspenzijom dijela stadiona ili cijelog stadiona.

Pod posebnom lupom UEFA biće i eventualno rasističko ponašanje, u zbog toga smo dužni da podsjetimo i da ne smije biti rasističkih ispada prije, za vreme i poslije utakmice.

Crvenoj zvezdi je pomoć navijača neophodna kako bi prebrodila svoje evropske prepreke. Budi Zvezdin 12. igrač!, stoji na sajtu FK Crvena zvezda.