Zvezda želi da se rastereti strancima, Boaći prvi na spisku za ,,depart“

0

Fudbalski klub Crvena zvezda će tokom zimskog prelaznog roka pokušati da proda strane fudbalere i rastereti sastav, prenio je danas ,,Sportski žurnal“.

Crveno-bijeli su prenatrpani stranim fudbalerima, što im predstavlja problem u domaćem šampionatu, jer ne mogu svi konstantno da se razigravaju zbog ograničenog broja stranaca u protokolu. Tako će na zimu uslijediti ,,čistika“, a prvi na listi, navodno je Ričmond Boaći.

Jedan od najboljih napadača u novijoj istoriji Crvene zvezde je na radaru Bešiktaša, čiji će predstavnici biti u Beogradu 26. novembra kada minhenski Bajern dođe u srpsku prijestonicu. Za Boaćija su zainteresovani mnogobrojni klubovi iz Evrope, ali postoji mogućnost i odlaska na Bliski istok.

Pored Boaćija, na spisku se nalazi i španac Hose Kanjas, koji je sa bogatim iskustvom stigao u Crvenu zvezdu, ali prema procjeni kluba, to nije opravdao, te će ukoliko čelnici pronađu adekvatnog igrača na toj poziciji, Kanjas od proljeća mogao da ima novi klub.

Iako nije registrovan za nastupe u Ligi šampiona, El Fardu Ben bi mogao da ostane do ljeta na ,,Marakani“, a čak i produži ugovor sa Crvenom zvezdom, gdje bi mu se cijena povećala za potencijalne zainteresovane strane.

U klubu bi trebalo da ostane i Ribeiro Žander, čija plata nije visoka i ne pravi veliko opterećenje klubu, ali ukoliko i za njega i za klub stigne povoljna ponuda tokom zime, on bi mogao da napusti ,,Ljutice Bogdana“.

Jedini sigurni, prema pisanju ,,Žurnala“ jestu tri letošnje akvizicije Radživ van la Para, Tomane i Mateo Garsija, kao i kapiten Marko Marin, koji je uvijek aktuelan na tržištu.