Zvezda želi igrača Vojvodine!

0

Prethodnih dana se u srpskim medijima pojavila informacija da je Crvena zvezda zainteresovana za mladog fudbalera Vojvodine Mirka Topića, a i pojedini evropski klubovi prate situaciju.

Topić ima 18 godina i igra na poziciji defanzivnog veznog fudbalera, i jedan je od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciju u Srbiji.

Međutim, Vojvodina nema namjeru da proda 190 centimetara visokog veznjaka, već će pokušati i da produži ugovor, koji trenutno važi do juna 2021. godine, sa izdankom svoje omladinske škole. Ipak, visoka ponuda bi mogla da promijeni razmišljanja u klubu iz Novog Sada.

– Jedina istina je to da je Mirko Topić biser iz naše omladinske škole, te da svojim igrama i ponašanjem već sada s pravom može da nosi epitet igrača pred kojim je blistava budućnost. On je projekat kluba za proljeće i od njega očekujemo da bude dio okosnice tima u nastojanju da nastavimo sa dobrim rezultatima, jer Vojvodina ima velike ambicije po pitanju borbe za titulu, kao i u borbi za trofej u Kupu Srbije. Tačno je da su mnogi evropski klubovi već pokazali interesovanje za Topića, ali on ima želju da nastavi sa igrama u Vojvodini, kojoj je veoma privržen i u tome ima veliku podršku svog oca, kao i čitave porodice. Da bi eventualno promijenio sredinu već u januaru, to mora da bude izuzetno visoka ponuda, takva da se ne može odbiti. Ponude koje smo do sada dobili za njega nismo ni razmatrali, iako su bile veoma ozbiljne, jer Mirko Topić ima važeći ugovor sa klubom do juna 2021. godine, a u dogovoru sa generalnim direktorom Dušanom Bajatovićem, spremni smo da mu ponudimo novi četvorogodišnji ugovor. Takođe, stav kluba je da i drugi mladi igrači iz naše omladinske škole, koji su sada u prvom timu, kao što su Zukić, Nešković, Veselinović, Devetak ili Toroman, imaju isti status i podršku kao Topić, jer ti momci pokazuju veliku lojalnost i kvalitet i na proljeće od njih očekujemo da budu nosioci igre Vojvodine. U toku naredne godine, prvom timu ćemo priključiti još igrača iz našeg omladinskog pogona, a za ovakav projekat FK Vojvodina zasluge pripadaju našem sponzoru „Srbijagasu“ i direktoru Dušanu Bajatoviću, koji nam daje veliku podršku. Naravno, moram da spomenem i naše vjerne navijače, koji zdušno podržavaju ovakvu politiku kluba i čije navijanje i podrška nam jako mnogo znače, rekao je predsjednik Vojvodine Vojislav Gajić za klupski sajt.