Zvezdino pismo Vučiću: Pomozite nam da sa navijačima dočekamo Milan

0

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je pismo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da im pomogne kako bi pred određenim brojem navijača dočekali Milan u Ligi Evrope.

Krizni štab je rekao svoje. Publici još nije mesto na stadionu, ali čelnici Crvene zvezde nekoliko dana pred meč sa Milanom nadaju se promeni te odluke.

Zbog toga je klub uputio pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za koga veruju da svojim autoritetom može doći do preokreta.

– FK Crvena zvezda je spreman da organizuje utakmicu uz prisustvo 30 posto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA za organizaciju utakmica tokom perioda pandemije virusa covid-19.

Zvezda će odmeriti snage sa sedmostrukim prvakom Evrope, interesovanje javnosti je ogromno, a u Zvezdi ističu da bi klubu mnogo značila podrška navijača:

Zbog toga verujemo da snagom Vašeg autoriteta mažete da nam pomognete da dočekamo veliki Milan, sa kojim imamo dugu tradiciju međusobnih duela, pred navijačima. FK Crvena zvezda bi u organizaciji utakmice striktno poštovala sve propisane mere: obezbeđivanje fizičke distance, nošenje maski, provera telesne temperature i drugi elementi propisani strogim protokolima republičkog kriznog štaba i UEFA – stoji u pismu Zvezde.

Zvezda se potom pozvala na to informacije po kojima je Srbija u samom vrhu na svetu po vakcinaciji, pa bi rizici, kako tvrde, bili svedeni na minimum:

– Poznato je da bi utakmica u Beogradu predstavlja veliku promociju za našu Srbiju i Beograd kao i da smo nedavno imali pozitivan primer organizacije Superboula u SAD, a uz prisustvo 30 odsto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona nadamo se da ćete naći naš zahtev kao opravdan – navela je Crvena zvezda u pismu predsedniku Vučiću, koje su potpisali predsednik kluba Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić, a preneo portal ,,nova.rs“.

Utakmica između Crvene zvezde i Milana na programu je u četvrtak od 18.55 sati.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here