1.CFL: Zeta „ruši“ Mladost?

0
foto: Bajko Stanojević (arhiva)

Fudbaleri Zete danas na stadionu „pod Goricom“ dočekuju sastav Mladosti (Trešnjica se renovira).

foto: Bajko Stanojević (rhiva)
foto: Bajko Stanojević (rhiva)

Biće ovo veoma zanimljiv susret, jer obije ekipe posjeduju kvalitetne igračke kadrove. Zeta je u prelaznom roku napravila odličan posao, isto se može reći i za aktuelnog šampiona naše zemlje.

Nemanja Sekulić, defanzivac tima iz Golubovaca, očekuje težak meč protiv aktuelnog šampiona.

– Pa gledano na kompletne pripreme i odrađen prelazni rok smatram da nam je obaveza izlazak u Evropu. Sigurno da ako nam se ukaže prilika da budemo prvaci mi ćemo je iskoristiti. Međutim, moramo ići korak po korak jer i ostale ekipe imaju izuzetan igrački kadar. Što se tiče prvog kola smatram da će danas biti veoma neizvjesno – zaključio je Sekulić.

S druge strane, Ivan Novović  je kazao da će ovo prvenstvo biti veoma zanimljivo jer više ekipa juri sam vrh tabele.

Mi smo pretrpjeli velike promjene u igračkom kadru tako da nam je najvažnije da se što prije uigramo i što bolje razumijemo na terenu. Cilj ove sezone biće izlazak na evro scenu i nadam se da imamo kvalitet za to. Sve ekipe su se pojačale i biće teško igrati na bilo kojem terenu. Reformom takmičenja ispadaće više ekipa nego prošlih sezona tako da će i sa te strane biti zanimljivo kako u borbi za vrh, tako i u donjem dijelu tabele. Sutjeska je napravila ozbiljan tim dovođenjem veoma dobrih igrača, a isto su uradili i Zeta i Iskra. Budućnost i Rudar su zadržali okosnicu tima iz prošle sezone i doveli neke igrače koji mogu unaprijediti njihovu igru, tako da i od njih moramo očekivati mnogo u narednoj sezoni – kaže Novović.

Nekadašnji igrač Zete i Krasnodara je rekao da će u današnjem okršaju njegov tim dati sve od sebe da stigne do pobjede.

– Prva utakmica je nosu uvijek posebnu draž i nezgodna je za prognozu. Svi žele dobro da startuju. Tim Zete je za respekt s obzirom da su doveli kvalitetne igrače, a zadržali maltene sve koji su iznijeli sezonu za nama. Biće teško, ali mislim da i mi imamo sta da pokažemo. Daćemo sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata –zaključio je Novović.