Crna Gora može obezbijediti učešće na SP!

0

Uspješan start reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nije slučajan, smatra Nikšićanin, član mlade i A reprezentacije Vladimir Jovović.

On, u razgovoru za portal Onogošt, kaže da je kompletna ekipa, na čelu sa selektorom, vjerovala u uspjeh u Kopenhagenu. Jovović vjeruje da crnogorska reprezentacija, iako u veoma jakoj konkurenciji, može da izbori jedno od prva dva mjesta u kvalifikacionoj rupi, odnosno da direktno ili kroz baraž, obezbjedi učešće na SP u Rusiji.

Jovović, član beogradske Crvene Zvezde, koji igra na pozajmici u kruševačkom Napretku, u Kopenhagenu je u igru ušao u drugom poluvremenu, kada je naša selekcija imala prednost od 1:0, i koju je nakon pritiska domaćih fudbalera uspjela da sačuva. I mladi Nikšićanin je dao svoj doprinos, a nekoliko dana prije toga imao je i glavnu rolu u pobjedi mlade reprezentacije nad vršnjacima Belgije u Nikšiću.

Utakmica sa Danskom je došla poslije dva dobra rezultata koja smo napravili na početku kvalifikacija, a pogotovo poslije mnogo važne pobjede protiv Kazahstana. Nije lako dobiti tu reprezentaciju visokim rezultatom što možete i vidjeti kroz njihove utakmice protiv Poljske i Rumunije. Samim tim i selektor i cijela ekipa je vjerovala da možemo da napravimo dobar rezultat u Danskoj. Prvo poluvrijeme smo igrali odlično, gdje nismo dozvolili Dancima da naprave ništa ozbiljno, a sa druge strane majstorijom Jovete i Bećiraja stigli do 1:0. U drugom poluvremenu mnogo jak pritisak Danske, ali mi smo  izdržali i zasluženo slavili. Mogu reći i da smo imali sreće u posljednjih dvadesetak minuta, ali i ta sreća se zaslužila”, istakao je bivši igrač Sutjeske.

Mladi fudbaler skromno navodi da je zadovoljan svojom igrom, ali da još ima prostora za napredak, i da mu ovakvi mečevi pomažu u sticanju neophodnog iskustva za napredak u karijeri. 

Što se tiče moje igre, zadovoljan sam, može mnogo bolje i trudiću se da tako bude. Ušao sam u važnom trenutku, ali moram da naučim da se nosim i sa takvim pritiscima”, naveo je Jovović.

Ovo je tek početak, A Vladimira i drugove očekuje još sedam utakmica u grupi, ali je Jovović optimista i vjeruje da “sokoli” mogu u veoma jakoj konkurenciji izbore jedno od prva dva mjesta i izbore baraž ili direktan plasma na prvenstvo svijeta koje se 2018. održava  u Rusiji.

Uglavnom nijesmo primili gol, odigrali smo čvrsto i borbeno, i ne vidim razlog ako Crna Gora bude ovako igrala i u nastavku da ne odemo na Svjetsko prvenstvo. Ima još mnogo da se igra, nema euforije, ali zato ima kvaliteta da uspješno završimo ovaj kvalifikacioni ciklus”, naveo je crnogorski reprezentativac.

RTCG.ME