U19: Poraz od Kipra

0

Omladinska reprezentacija Crne Gore izgubila je sve šanse da se plasira u elitnu rundu kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo. Naša selekcija je u Petrovcu poražena od Kipra sa 1:0.

Crna Gora je pružila mnogo bolju partiju nego prije dva dana, ali je scenario ostao isti – uprkos inicijativi i velikom broju prilika, naši igrači nisu imali ni sreće, ni koncentracije da to pretvore u pobjedu. S druge strane, Kiprani su pogodili iz prekida preko Mataiua, pa će u ponedjeljak sa Farskim Ostrvima razigravati za prolaz u narednu rundu.

Našoj selekciji ostaje meč sa liderom grupe Hrvatskom, koja je danas u Podgorici pobijedila Farska Ostrva sa 5:0, da protiv najboljeg tima u grupi pokuša da upiše pobjedu na oproštaju od kvalifikacija…

– Pretrpjeli smo bolan poraz, jer smo definitivno izgubili šanse za prolaz elitnu rundu čime smo prekinuli jedan lijep dugogodišnji niz. Za razliku od prvog meča,  zaista nemam što da zamjerim igračima – dali su sve od sebe, bili mnogo bolji rival od protivnika, ali nisu imali sreću da to krunišu pobjedom – rekao je nakon utakmice Miljenović.

Mečevi posljednjeg kola grupe 12 kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo biće odigrani u ponedjeljak, od 12 časova. Crna Gora će u Petrovcu igrati sa Hrvatskom, dok će se Farska Ostrva i Kipar za drugo mjesto boriti u Podgorici.
Crna Gora – Kipar 0:1

Stadion pod Malim brdom, Petrovac

Sudija: Žoao Pinjeiro (Portugal)

Strijelac
0:1 – Mataiu 75′

Žuti kartoni
Milić, Kordić – Crna Gora
NeoFitu, Paraskevas – Kipar

CRNA GORA: Lazar Carević, Aleksandar Milić (od 81. Marko Miličković), Luka Malešević, Balša Banović, Miloš Drinčić, Alija Krnić (od 81. Dušan Bigović), Danilo Marković, Dejan Račić, Marko Burzanović, Cristian Hadžiosmanović (od 73. Vladan Kordić), Ilija Vukotić.
Selektor: Aleksandar Miljenović.     

KIPAR: Antreas Paraskevas, Šon Joanu, Panagjotis Artimatas, Marios Andreu, Aleksandros Jerides (od 88. Markos Ermis Mustakis), Andreas Neofitu, Mihalis Haralampus (od 90. Teodosis Siatas), Leonidas Kirjaku, Nikolas Mataiu, Stilianos Panteli (od 71. Evdoras Silvestros), Soteris Fiakas.
Selektor: Neofitos Larku.

fscg.me