BBC: Crna Gora će biti fizički veoma zahtjevna

0

Velike mečeve igraju crnogorske fudbalerke u petak pod Goricom i 27. februara u Belfastu.

Koliko su bitni govori i to što o duelu Crne Gore i Sjeverne Irske piše BBC.

Fudbalerke Sjeverna Irske favoritkinje su u dvomeču sa Crnom Gorom u baražu za B Ligu nacija, ali Crna Gora neće biti laka meta”, navodi BBC, podsjećajući da je Crna Gora u Ligi C doživjela dva poraza od Azerbejdžana, a da je upisala četiri lake pobjede, nad Farskim Ostrvima i Kiprom.

“Sjeverna Irska je imala uspone i padove u rangu iznad”, navodi se.

“Crna Gora će biti fizički veoma zahtjevna. Ima nekoliko zaista kreativnih igračica koje mogu da nas ugroze u tranziciji“, rekla je selektorka Tanja Okstobi.

“Moramo da kontrolišemo igru sa i bez lopte. To je zaista, zaista važno. Biće to utakmica pod pritiskom, ali mi smo spremne za to i želimo da prihvatimo takvu situaciju”.

Okstobi je dodala da njene igračice “znaju šta je zadatak” dok se bore da zadrže status u Ligi B, a pred kvalifikacije za EURO 2025.

“Želimo da nastavimo da rastemo i sprovodimo naše principe. Dugoročno, znamo šta je cilj. Ove dvije utakmice su kao nokaut faya, tako da je to privilegija i to će nam pomoći da idemo dalje. Želim da pobijedim u obje utakmice. Uvijek postoje neke stvari koji ne možete da kontrolišete kada igrate u gostima, tako da moramo da budemo svjesne toga. Znamo koji su različiti scenariji, ali moj posao je sada samo da se pobrinem da pobijedimo”, kazala je 41-godišnja selektorka i zaključila:

“Završićemo tamo gdje zaslužujemo da završimo. Bićemo prilično razočarani ako ne budemo tamo gdje želimo da budemo”.

Utakmica Crna Gora – Sjeverna Irska igra se u petak od 14 sati pod Goricom, revanš je četiri dana kasnije na “Vindsor parku”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here