Gdje će Osimen?

0

Napoli i Viktor Osimen su najavili rastanak tokom ljeta, što je nedavno potvrdio sam Nigerijac jasnom izjavom odluke o napuštanju kluba.

Sada se otvara prava trka za usluge talentovanog napadača, jer je Osimen postao cilj praktično svakog velikog kluba na svijetu. Iako se predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis suočava sa slatkim mukama, budući da interesovanje za Osimena pokazuju klubovi poput Arsenala, Mančester junajteda, Reala Madrida, ali su trenutno u prednosti Čelsi i PSŽ.

Prema izvještajima italijanskih medija, ova dva kluba intenzivno pregovaraju sa agentima fudbalera. PSŽ, osim Osimena, traži i dolazak Rafaela Leaaa iz Milana kako bi nadomjestili očekivani odlazak Kiliana Mbapea.

S druge strane, Čelsi shvata važnost angažovanja kvalitetnog napadača i Osimen je nedavno izrazio želju da zaigra u Premier ligi, što čini londonski klub glavnim favoritom za njegovo potpisivanje.

Međutim, ljetni prelazni rok je još daleko, pa će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije i vidjeti koji će klub na kraju osigurati usluge ovog sjajnog napadača.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here