Igrali fudbal za Beća

0

Na humanitarnom fudbalskom turniru na sportskim terenima “Arena” u Podgorici, prikupljeno je skoro 1.900 eura, za pomoć dječjem pjesniku Slobodanu Beću Došljaku.

Od ekipa i gledalaca prikupljeno je 878 eura, a ostalih hiljadu biće uplaćeno sjutra na Bećov žiro račun, kazali su iz Arene. Na turniru “Zajedno za Beća” učestvovalo je 12 ekipa, a prikupljeni novac biće iskorišćen da ikona Zabjela plati nagomilane račune za struju.

Poznati dječji pjesnik, Slobodan Bećo Došljak, godinama živi od 65 eura materijalne pomoći, a sa tim novcem nije u mogućnosti da izmiri nagomilane račune za struju. Turnir, koji su organizovali Zabjelčani, otvorio je Bećo u prepoznatljivom stilu – recitacijama.

Sokove je radio pio, volio je sladak kolač, gdje li mu se sve to zbilo, baš je pravi usisivač“, izrecitovao je Bećo i uveselio publiku.

Nakon priloga koji je emitivan na našoj televiziji, pomoć i pozivi pristižu sa svih strana, pa mrak u kojem živi i nije toliko strašan kada ima podršku, kaže Bećo.

Srećan sam, jer je uz mene stala i omladina“, ističe Bećo.

Najmlađi učesnici turnira, u znak podrške pjesniku, dali su svoj doprinos. Za turnr se prijavilo 12 ekipa, a novac od učešća, ulaznica i prodaje majci bice pomoć za Beća.

Čovjek konačno izađe iz mraka, poslije četiri godine. Nadamo se da će ova akcija da uspije“, kazao je jedan od organizatora turnira Marko Đurović.

Učesnici turnira ističu da rezultat nije bitan, već da se pšomogne Beću, a uz to da se svi dobro zabave uz druženje. Ono što pjesnika posebno raduje jeste pomoć u vidu besplatnog štampanja nove knjige naredne sedmice.

Izvor: rtcg.me