Tumba: Poljaci su favoriti

0

Dan uoči meča sa Poljskom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, selektor naše slekcije Ljubiša Tumbaković je kazao da Crna Gora mora da se osloni na ono što u ovom trenutku ima.

Selektor “crvenih” je istakao da je snaga Crne Gore zajedništvo.

Postavili smo cilj na početku kvalifikacija i moramo da budemo spremni u svakom momentu da ostvarimo taj cilj. Pokušaćemo da se mobilišemo, da budemo kompaktni, da radimo ono što smo zacrtali i na čemu smo radili ovih dana. Analizirajući utakmicu u kojoj smo poraženi od Jermenije, shvatili smo da ne možemo da igramo na nešto što nemamo, već da moramo da se oslonimo na ono što u ovom trenutku imamo – želju, borbenost, visok nivo profesionalnosti i zajedništvo. Ako budemo takvi, možemo da uradimo nešto u sjutrašnjem susretu – kazao je Tumbaković.

Naš selektor smatra da je Poljska dobra ekipa, te da imaju veliki individualni kvalitet.

– Poljaci imaju ekipu koja igra godinama u istom sastavu. Na posljednjem EP igralo je 80% igrača koji su i sada tu. Imaju veliki individualni kvalitet, od golmana Fabijanskog, preko Blaščikovskog i Grosickog, do napada i Levandovkog – kaže Tumba.

Nekadašnji trener Partizana smatra da je Poljska iskusna ekipa i da je blagi favorit u sjutrašnjem okršaju “pod Goricom”.

Oni su iskusni , profesionalni u odnosu prema zadacima na terenu, veoma su disciplinovani u igri.Ukratno, mnogo su ozbiljna reprezentacija. Ako gledamo rezultate i tabelu, Poljaci su favoriti. Međutim, imamo i mi svoje adute, prije svega u domaćem terenu, ali i u urađenom tokom prethodnih mečeva. Poljaci možda jesu blagi favoriti ali za 90 minuta može svašta da se dogodi – kazao je Tumbaković.

Tumbaković je kazao da su našoj reprezentaciji bodovi kod kuće potrebni.

Svaka utakmica je podjednako važna, ali je najvažnija prva naredna. Dakle, očekuje nas veoma važna utakmica. Igramo kod kuće, a kod kuće su nam potrebni bodovi. Ali, kada igrate protiv ovakve selekcije pitanje je koji je to dobar rezulzat. Postoji prostor za grešku, ali i želja da ostvarimo rezultat koji nam u ovom trenutku odgovara. Što se tiče mana Poljaka, ne bih vam rekao koje su i kada bi ih znao – zaključio je Tumbaković.