Kokeza progovorio o Muslinu

0

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izneo je pred javnost dio “prljavog veša” iz srpske “Kuće fudbala”.

Kokeza je za “Informer” govorio o neslaganjima sa, sada već bivšim selektorom, Slavoljubom Muslinom.

– Imali smo ozbiljna mimoilaženja u pogledu budućnosti srpskog fudbala. Prihvatio sam stav direktora Bunjevčevića da na prvom mestu Milinković-Savić, a onda i Živković, Radonjić, Veljković i Dmitrović moraju da odigraju barem nekoliko minuta za ‘A’ reprezentaciju. Samo zato da bismo ih sačuvali i stavili tačku na spekulacije hoće li neko od njih otići da igra za Crnu Goru, Sloveniju, Makedoniju… Da nam se nikad više ne dogodi ‘Slučaj Marko Arnautović’. Možemo selektor i ja da se volimo ili ne volimo, ali ti momci su budućnost srpske reprezentacije i možda će u narednih deset godina biti nosioci tima, rekao je Kokeza.

Prvi čovjek srpskog fudbala nije u potpunosti razumio Muslinove poteze.

– Direktno sam pitao da li je s njima problem fudbalski ili nefudbalski. Da li Adem i Sergej zbog nekorektnog ponašanja nisu u prvom planu… Dobio sam odgovor da je jedini razlog zbog kog ih ne poziva fudbalski. Da njih dvojica kvalitetom, načinom igre i znanjem nemaju šta da traže među 20 igrača reprezentacije, ispričao je Kokeza i dodao da Muslin nije promijenio stav prema mladom fudbaleru ni nakon što ga je gledao uživo na utakmici Lige Evrope između Nice i Lacija (1:3).

Sergej je na toj utakmici postigao dva gola, ali…

– Ni dan-danas ne razumijem selektorovo objašnjenje. Uglavnom, njegovo mišljenje bilo je da je Sergej bio jedan od najgorih igrača na terenu u tom susretu. Ne znam šta više od toga da kažem, zaključio je Kokeza.

Kokeza je dodao da će poštovati stav sportskog direktora Gorana Bunjevčevića koji se zalaže za to da Mladen Krstajić bude trajno rešenje na klupi “orlova”.

Izvor: sportskacentrala.com