Reprezentativac odbio da bude dio rezervnog tima Francuske, Savez šokiran

0

Fudbalski savez Francuske iznenađen je odlukom mladog veziste Pari Sen Žermena Adrijena Rabioa koji je odbio da bude dio rezervnog tima reprezentacije koja će otputovati u na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Vezni fudbaler Pari Sen Žermena je stavljen na spisak rezervista koji će svoju šansu evenutalno čekati ukoliko se neko od putnika povrijedi tokom ili prije takmičenja. Međutim, on je odbio tako nešto pošto smatra da je njegova igra tokom sezone bila dovoljno dobra da bude u 23 igrača koji putuju direktno u Rusiju.

 – Adrijen je fudbaler velikog kvaliteta i momak koji je uvijek bio uz svoju reprezentaciju u svim selekcijama. Njegova reakcija je iznenadila sve. Njegovo razočarenje ne bi smjelo da mu dozvoli da odbije da služi reprezentaciji Francuske. To je bila loša odluka i kaznio je sam sebe, a sankcije će sam i izdržavati – stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Francuske.

Četa Didijea Dešama će se u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva sastati sa Australijom, Peruom i Danskom.

Rabio je ove sezone bio jedan od ključnih igrača Parižana. Odigrao je 49 utakmica i pomogao ,,svecima” da osvoje triplu krunu u Francuskoj. Postigao je pet golova i asistirao sedam puta, dok je realizovao sjajnih 92.3 odsto pasova tokom prethodne kampanje.

sportskacentrala.com