Održan sastanak regionalnih saveza u Beogradu

0

U hotelu “Metropol” u Beogradu juče je održan novi u nizu Regionalni sastanak, a kome su prisustvovali predstavnici 13 evropskih nacionalnih saveza i visoki zvaničnici Evropske fudbalske unije (UEFA).

Jučerašnjem sastanku su prisustvovale visoke delegacije fudbalskih saveza Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije, kao i po prvi put Rusije i Turske. Takođe, aktivno učešće na sastanku su uzeli i najviši zvaničnici UEFA, predvođeni prvim potpredsjednikom UEFA Anhelom Marijom Viljarom, generalnim sekretarom Đanijem Infantinom i zamjenikom generalnog sekretara Teodorom Teodoridisom. Sastanku su prisustvovali direktor UEFA Odeljenja za takmičenja Đorđo Marketi, šef UEFA Odeljenja za integritet takmičenja Urs Kluser i menadžer UEFA Odeljenja za marketing Noel Muni.

Prisutni su analizirali sva važna pitanja koja prethode održavanju dvije važne sjednice – Vanrednog kongresa UEFA (Cirih, 25. februara) i Vanrednog kongresa FIFA (Cirih, 26. februara). Poznato je da će na sjednici Vanrednog kongresa FIFA biti izabran novi predsjednik Svjetske fudbalske federacije, a sa današnje sjednice upućena je jednoglasna i jedinstvena podrška prisutnih predsjednika nacionalnih saveza Đaniju Infantinu u njegovoj kandidaturi za predsjednika FIFA. Uvjerenje je da je riječ o najboljem kandidatu za mjesto lidera svjetske fudbalske porodice.

Bilo je reči i o aktuelnoj situaciji u UEFA i pripremnim radnjama za naredne značajne sastanke ove organizacije. Naredna Redovna sjednica Kongresa UEFA, 40. po redu, biće održana 3. maja u Budimpešti.

Tokom sastanka, održane su i tri prezentacije od strane predstavnika UEFA, na teme uvođenja eventualnih novina u okviru takmičenja mlađih kategorija, dodatne zaštite integriteta takmičenja i marketinga.

Datum i mjesto održavanja narednog sastanka biće uskoro saopšteni.

Izvor: fscg.me