U17: Novi poraz Crne Gore

0

Drugi prijateljski meč kadetskih selekcija Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji je danas odigran na Trening kampu FSCG završen je pobjedom gostujućeg tima rezultatom 2:3.

Bosanci su izašli kao pobjednici iz drugog duela sa izabrabnicima Borisa Miličkovića, u čemu im je umnogome pomogao pogodak već u prvom minutu susreta. Naša kadetska selekcija pružila je bolju igru u nastavku susreta, postigla dva gola, koja nisu bila dovoljna da se izbjegne i drugi poraz u dva dana od vršnjaka iz Bosne i Hercegovine.

Prvi minut susreta donio je i prvi pogodak – Veladžić je pokušao da iz slobodnog udarca pronađe nekog od saigrača u kaznenom prostoru ali je lopta prevarila sve igrače i završila iza leđa našeg golmana. U 13. minutu gosti su mogli da dupliraju prednost ali je Milović fenomenalnom intervencijom zaustavio odličan pokušaj Čelikovića sa dvadesetak metara.

Do odlaska na odmor Miličkovićevi izabranici su u dva navrata pokušali udarcima sa dvadeset metara da dođu do izjednačenja, ali je Dujmović zaustavio pokušaje Terzića i Peličića.

Nakon samo dva minuta igre Bosanci su dobili novi prekid nakon kojeg su uspjeli da dupliraju prednost – lošu reakciju našeg tima iskoristio je Dadić da udarcem sa nekoliko metara pogodio mrežu.

Uslijedio je period bolje igre našeg tima koji je rezultirao sa nekoliko dobrih akcija i pogotkom Vukotića sa bijele tačke 62. minutu. “Sokoli” su nakon pogotka nastavili sa pokušajima da ugroze gol protivnika, ali su Bosanci desetak minuta kasnije iskoristili još jednu iznenadno ukazanu priliku. Odbijenu loptu od strane naše posljednje linije Vladić je sa ivice kaznenog prostora proslao u donji lijevi ugao našeg gola.

U posljednjem minutu regularnog toka Vukotić je fenomenalnim dugim pasom proigrao Stijepovića, koji se izdržao duel a zatim poslao loptu sa deset metara u mrežu gola gostiju i postavio konačan rezultat susreta.

– Na današnjoj utakmici uspjeli smo donekle da popravimo odnos i pristup prema igri, malo bolje smo djelovali u polju ali ni to nije bilo dovoljno da bi se otvari pozitivan rezultat. Ponovo smo previše lako i brzi primili golove, na samom početku prvog i drugog poluvremena, što je uticalo na tok i razvoj igre. U drugom poluvremenu, posebno nakon ulaska Vukotića koji se nedavno oporavio o povrede, uspjeli smo da napravimo više u igri prema protivničkom golu i stvorimo nekoliko dobrih situacija i postignemo dva gola, kazao je Miličković.

Selektor našeg tima smatra da izdanje igrača na dva meča sa Bosnom nije bilo na očekivanom nivou.

Kompletna akcija bila je zamišljena kao posljednji test za igrače koji konkurišu za kvalifikacije koje igramo krajem marta u Poljskoj. Takođe, ovo nam je ujedno bila i posljednja prilika da probamo neke takitičke varijante pred taj turnir. Šansu su dobili svi igrači, očekivali smo da će novi igrači unijeti svježinu, dati doprinos igri i donijeti novi kvalitet… Međutim, njihovo izdanje u cjelini nije bili na očekivanom nivou. Predstoji nam da u narednom periodu ispratimo momke kroz njihova takmičenja i da se što bolje pripremimo za kvalifikacioni turnir kroz mini pripreme koje ćemo odraditi u Podgorici, dodao je selektor “sokola”.


Crna Gora – Bosna i Hercegovina 2:3

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Miraš Cerović (Crna Gora).

Strijelci

0:1 – Veladžić 1′, ‘0:2 – Dadić 42′, 1:2 Vukotić (p) 62′, 1:3 – Vladić 73′, 2:3 – Stijepović 80’

Žuti kartoni

Prenkočević, Drinčić, Marušić – Crna Gora

Marić, Šunjić – Bosna i Hercegovina

Crna Gora: Maksim Milović, Martin Prenkočević (Radule Krulanović), Ognjen Peličić (Miloš Zečević), Nikola Kumburović, Miloš Drinčić, Vasilije Terzić, Sergej Grubač, Božirad Damjanović (Ognjen Stijepović), Nemanja Petrović, Aleksa Marušić (Ilija Vukotić), Radovan Bećirović (Deni Piranić).

Bosna i Hercegovina: Filip Dujmović, Jasmin Čeliković (Amar Beširević), Luka Knežević (Toma Dadić), Demirel Veladžić (Stefan Kovač), Hrvoje Buljan (Luka Grahovac), NIkola Vuletić, Rijad Sadiku (Milan Marić), Predrag Vladić, Anel Šabanadžović (Nikola Šunjić), Ergin Mehuljić (Edis Smajić), Šefkija Resić (Saša Perić).

Foto i text: fscg.me