U19: Poraz Crne Gore

0

Drugi prijateljski meč omladinskih reprezentacija Crne Gore i Gruzije koji je danas odigran na pomoćnom terenu FK “Budućnost” završen je pobjedom gostiju rezultatom 2:0.

foto: fscg

Gruzijci su se tako u poptunosti revanširali Miljenovićevim izabranicima koji su u prvom meču, odigranom prije dva dana, trijumfovali istim rezultatom. Pitanje pobjednika na današnjem susretu riješeno je u posljednjih deset minuta, kada su Ardazišvili i Artmeladze pogodili mrežu.

Prvo poluvrijeme pripalo je našoj selekciji, koja je dikritala tempo i imala nekoliko dobrih izleta prema golu gostiju. Prvi dobar pokušaj “sokola” viđen je u 30. minutu kada je Camaj šutirao pored stative sa desetak metara. Veći u sledećem minutu Banović je najviše skočio nakon kornera ali je njegov udarac glavom završio pored gola. U posljednjem minutu provog dijela Perović je odlično tukao sa 15 metara iskosa sa lijeve strane i poslao loptu pored stative gola koji je čuvao Gošadze.

Nastavak susreta priao je gostima, koji su uspjeli da se oslobode pritiska i dođu do nekoliko prilika. Rezervni golman naše selekcije Vladimir Marović istakao se u 75. minutu kada je fenomenalnom intervencijom zaustavio loptu koju je ka mreži našeg gola uputi Mikeltadze.

Čuvar mreže našeg gola bio je nemoćan u 82. minutu – najbolji pojedinac u redovima gostiju Rati Ardazišvili pogodio je bliži ugao Marovićevog gola udarcem sa ivice kaznenog prostora. U posljednje minutu regularnog toka Artmeladze je silovitim udarcem sa desetak metara iskosa sa lijeve strane krunisao dobar kontranapad Gruzije i postavio konačan rezultat susreta.

– Poslije dva odigrana meča mogu biti djelimično zadovoljan. Igrom i rezultatom prve utakmice u potpunosti smo zadovoljni, dok na danšnjem susretu možemo biti zadovoljni samo onim što je viđeno u prvom poluvremenu. Prije ovih utakmica ukazivali smo na veliki broj povrijeđenih igrača i na slabu fizičku pripremljenost, što je došlo do potpunog izražaja na današnjem susretu. Pogotovo u drugom poluvremenu Gruzijci su pokazali da su spremniji, igrali su bolje i zasluženo došli do pogodaka za pobjedu. Moram istaći da na današnjem meču nije igralo nekoliko igrača koji su nastupili u prvom susretu, kao i to da smo na poluvremenu zamijenili nekoliko igrača koji nastupaju za seniorske ekipe kako bi im dali dovoljno vremena da se odmore za ligaške utakmice koje su na programu u subotu. Na kraju, imali smo priliku da kroz ovaj dvomeč vidimo puno pozitivnih stvari ali naravno i neke negativne i nadam se da će igrači pratiti instrukcije koje su dobili i da će raditi na otklanjanju ukazanih nedostataka, rekao je selektor Miljenović.


Crna Gora – Gruzija 0:2

Podgorica, pomoćni stadion FK “Budućnost”.

Sudija: Vojin Vojinović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Ardazišvili 82′, 0:2 – Artmeladze 90′

Žuti kartoni
Malešević – Crna Gora
Ločošvili, Samurkasov – Gruzija

Crna Gora: Matija Šarkić (Vladimir Marović), Stefan Knežević, Balša Boričić (Đorđije Đedović), Balša Banović, Luka Malešević, Alija Krnić (Petar Čavor), Danilo Marković, Mihailo Perović (Marko Tući), Zoran Petrović (Filip Vorotović), Bojan Magud, Driton Camaj (Bojan Vukićević).

Gruzija: Oto Gošadze, Roman Čačua, Luka Ločošvili, Rati Ardazišvili, Daviti Koburi, Giorgi Papuašvili (Vlademer Mamučašvili), Nika Koridze (Šermandin Artmeladze), Beka Mikeltadze, Anri Čičinadze, David Samurkasov (Irakli Bidzinašvili), Enver Liluašvili (Giorgi Kikinadze).

FSCG.ME