Evo šta Savićević očekuje od novog selektora

0
Predśednik FSCG-a Dejan Savićević u opširnom intervjuu za magazin “Fer Igra” koji izdaje Sindikat profesionalnih fudbaler Crne Gore, govorio je o novom selektoru, problemima u našem fudbalu, Đaniju Infantinu…
foto: fscg.me

Predśednik očekuje mnogo od novog selektora, a prije svega da se vrati kult reprezentacije.

Očekujemo da reprezentacija napravi bolje rezultate i da popravimo rejting koji trenutno imamo. Nadam se da će novi selektor donijeti nešto novo, jer bi svaka promjena u klubu i reprezentaciji trebala da se vidi. Očekujemo da se vrati pobjednička atmosfera i kult reprezentacije. Tumbaković je ostvaren trener, imao je velike uspjehe sa Partizanom i klubovima koje je trenirao u Kini i ne vidim nijedan razlog da ne bude tako i sa reprezentacijom Crne Gore. Jednoglasno smo donijeli odluku o njegovom imenovanju na mjesto selektora i vidim da je cjelokupna javnost zadovoljna izborom. Iako je grupa veoma teška i zahtjevna, nadamo se dobrim rezultatima u ovim kvaliikacijama.” – kaže Savićević za “Fer igru”.

Što se tiče problema u našem fudbalu Savićević nema nikakvu dilemu:

Najveći problem u crnogorskom fudbalu jeste loša infrastruktura. Savez nastoji da poboljša infrastrukturu i u većini gradova u Crnoj Gori smo napravili terene sa sintetičkom podlogom, čime smo pokušali da poboljšamo uslove za rad svih kategorija. Takođe, podjednako veliki problem predstavlja izostanak ulaganja u mlađe katerogije. Većinu klubova u Crnoj Gori uopšte ne interesuju mlađe kategorije. Savez je obavezao klubove Prve i Druge lige da imaju mlađe selekcije u našim stalnim. takmičenjima, čime smo pokušali da poboljšamo situaciju na tom planu. Ipak, klubovi su i dalje koncentrisani samo na prve timove i misle da rezultati prvih timova predstavljaju crnogorski fudbal, što je veliki problem jer se zanemaruju mlađe kategorije i rad sa njima.” – priča Savićević.

 Potom je govorio i o Đaniju Infantinu, novom predsjedniku FIFA-e.

Nakon kazne za Mišela Platinija i nemogućnosti da se kandiduje za mjesto predsjednika FIFA, nismo se dvoumili oko podrške kandidatu UEFA Đaniju Infantinu. Radi se o čovjeku koji je svoj administrativni kapacitet pokazao radeći u UEFA, gdje je posljednjih godina obavljao funkciju generalnog sekretara. Od dolaska garniture predvođene Platinijem imali smo dobar i human odnos sa UEFA i isti tretman kao i ostali nacionalni savezi. Podršku Infantinu pružili smo od momenta kad se kandidovao za predsjendika FIFA, tokom kampanje i na samom glasanju i drago nam je što je pozitivan čovjek, koji će donijeti dosta novina, prije svega transparentno vođenje FIFA, došao na mjesto predsjednika. Neće mu biti lako da dođe do cilja koji je sebi zacrtao, ali ubijeđen sam da će, obzirom da ima puno volje, želje i elana, uspjeti da donese nešto novo u FIFA.”

FSCG.ME