U19: Miljenović saopštio spisak

0

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je spisak igrača za turnir elitne runde kvalifikacija za plasman na U19 Evropsko prvenstvo.

foto: fscg

Naši omladinci će na turniru u Srbiji po šesti put igrati elitnu rundu kvalifikacija. Za mjesto na završnom turniru omladinskog prvenstva Evrope, pored selekcije domaćina, boriće se sa vršnjacima iz Francuske i Danske.

U prvom kolu turnira, koje se igra 24. marta, Miljenovićevi izabranici će na Gradskom stadionu u Jagodini odmjeriti snage sa selekcijom Francuske. Dva dana kasnije na stadionu FK “Metalac” u Gornjem Milanovcu za protivnika će imati selekciju Srbije, dok će 29. marta u Jagodini u posljednjem kolu turnira odmjeriti snage sa vršnjacima iz Danske.

Trodnevne mini pripreme za turnir elitne runde “sokoli” će odraditi u Beogradu, u trening centru Zemunelo, koji za pripreme svojih takmičarskih ekipa korisit FK “Partizan”.

Izuzetno teška grupa, praktično kao da igramo završni turnir Evropskog prvenstva. Protivnici su izzuetno jaki, a mi na turnir putujemo oslabljeni neigranjem Vujnovića, Perović, Vukčevića, Orlandića i Božovića, igrača koji su bili nosioci igre a koji zbog povreda ne mogu da nastupe na turniru elitne runde.

Iamo i igrača koji nisu propšli priperme zbog povreda ili trenutno ne igraju, pa ćemo biti na zaista velikim iskušenjima. Bojim se da će nam problem predstavljati i fizička pripremljenost igrača, jer ovaj sistem takmičenja u kojem za šest dana igrate tri utakmice, traži da igrači budu fizički besprekorno pripemljeni.

U takvoj situaciji važno je da igrači pruže i više nego što objektivno mogu, što su radili i do sada, pa se nadam da će i ovog puta na pravi način odigrati elitnu rundu kvalifikacija. Na spisku je i sedam mlađih igrača i ovo će biti dobra prilika za njih, ali ujedno i velika korist selekciji za naredni ciklus kvalifikacija, rekao je selektor Miljenović.

Na spisku selektora Miljenovića za turnir u Srbiji naleze se – golmani: Matija Šarkić (Aston Vila, Engleska), Nemanja Lemajić (Grbalj); odbrana:Stefan Knežević, Božidar Đukić (Zeta), Balša Banović (Budućnost), Bojan Magud (Zemun, Srbija), Momčilo Rašo (Dečić), Anel Topuzović(Lokomotiva Zagreb, Hrvatska); vezni red: Đorđije Đedović (Sutjeska), Danilo Marković, Marko Burzanović (Budućnost), Balša Boričić, Zoran Petrović (Mladost), Alija Krnić, Driton Camaj (Dečić); napad: Oliver Šarkić (Benfika, Portugal), Bojan Vukićević, Filip Vorotović (Sutjeska). 

FSCG.ME