Održan sastanak regionalnih…

0

Istanbul je u subotu, 9. aprila, bio domaćin novog regionalnog sastanka fudbalskih saveza kojem su prisustvovali predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovenije i domaćina Turske.

Fudbalski savez Crne Gore su na ovom sastanku predstavljali generalni sekretar Momir Đurđevac i šef međunarodnog odjeljenja Milovan Đukanović.

Na sastanku je jednoglasno dogovoreno formiranje radne grupe čiji je prvi zadatak da osmisli i isplanira načela buduće saradnje okupljenih saveza. Radnu grupu će činiti Razvan Burleanu (Rumunija), Kadir Kardaš (Turska), Aleš Zavrl (Slovenija), Filip Popovski (Makedonija) i Jasmin Baković (BIH). Prisutni savezi su dali punu podršku Fudbalskom savezu Grčke da istraje u organizaciji završnice nacionalnog Kupa koji je vlada ove zemlje pokušala da zabrani. Savezi su pozdravili odluku Komiteta za hitna pitanja FIFA-e, koji je upozorio grčku vladu da se ne mješa u fudbalska pitanja.

Prisutni savezi će se uskoro ponovo sastati kako bi razgovarali o aktuelnim fudbalskim temamam sa ciljem da zauzmu zajednički stav o relevantnim temama koje se tiču evropskog (UEFA) i svjetskog fudbala (FIFA).

fscg.me