Juve dovodi igrača koji je bio višak u Milanu

0

Nastavljaju se dobri odnosi Juventusa i Sasuola. Nakon brojnih igrača koji su proteklih godina išli iz jednog u drugi klub, sada bi iz Sasuola u Juventus mogao i 22-godišnji Manuel Lokateli.

Italijanski mediji javljaju kako su se ‘Bianconeri’ odlučili da dovedu Lokatelija u svoje redove i da su pregovori već u odmakloj fazi. Najveći je problem odšeta, a navodno u Sasuolu traže dvostruko više od onog što su prošlog ljeta platili Milanu.

– U Sasuolu nisu naivni. Za usluge Lokatelija traže okruglih 25 miliona eura, pišu Italijani.

Ali, kako to obično biva, Juventus ima „keca u rukavu“ kojim će spustiti cijenu. U Sasuolo bi u sklopu ovog transfera otišao Hans Nikolusi koji je trenutno na pozajmici u Peruđi.

Inače, Lokateli je u prošlosti slovio za jednu od najvećih nada Milana. Mnogi su bili sigurni da će postati nova zvijezda ‘Rossonera’ , ali na kraju nije dobio priliku kakvoj se nadao i otišao je u Sasuolo.

Najveće je pitanje kako će navijači Juventusa reagovati na dolazak Lokatelija, koji je bez dileme veliki talenat, ali još uvijek daleko od renomea Miralema Pjanića ili Emrea Džana, veznjaka bez kojih je ‘Stara dama’ ostala…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here