Parma kao Siti?

0

Parma je nakon pobjede protiv Napolija u prošlom kolu i matematički obezbijedila opstanak u ligi, te tako aktivirala klauzulu i kupila tri igrača za sljedeću sezonu.

No, to je samo početak.

Uskoro bi i zvanično trebalo da bude predstavljeno novo rukovodstvo „krstaša“, konzorcijum iz Katara- Al Mana.

Al Mana je porodična firma tri brata kojom predsjedava Hišam Al Mana. U bordu su njegova braća Visam i Kamal.

Al Mana je osnovana 1951. godine od strane njihovog pokojnog oca i ta grupacija trenutno zapošljava preko 3.500 ljudi širom svijeta u 55 različitih kompanija. Bave se ekonomskim uslugama, nekretninama, maloprodajom, prehranom i distribucijom pića, inženjeringom, medijima, zabavom, marketingom…

Imaju preko 300 prodavnica maloprodaje u Kataru, gde su glavni zastupnici brendova poput – Emporio Armani, Dolče & Gabana, Zara, Mango, Sefora, Dior. Takođe uvoznici su Nisana, Infinitija i Renoa…

Nakon što su osvojili domaće tržište, brzo su počeli da osvajaju Irsku i Veliku Britaniju gdje je Hišam Al Mana odrastao i završio fakultet i master.

Al Mana će odmah postati većinski vlasnik kluba, ali će grupa koja je vratila Parmu iz Serije D do Serije A ostati u klubu narednih pet godina i pomagati novim vlasnicima da se prilagode sistemu u Italiji.

Nema sumnje da će „krstaši“ u skorije vrijeme igrati opet važnu ulogu u italijanskom fudbalu kao i tokom devedesetih godina i da će pokušati da ispune san svojih navijača, a to je osvajanje Skudeta po prvi put u istoriji kluba.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here