Nastavljene pripreme

0

Reprezentativci Crne Gore nastavili juce su nastavili pripreme za duel sa „B“ reprezetacijom koji se igra 25. maja u Podgorici i okršaj sa najboljom selekcijom Turske koji je zakazan za 29. maj u Antaliji.

Prije početka treninga najboljih crnogorskih fudbalera predstavnici medija imali su priliku da u neformalnoj miks zoni razgovaraju sa igračima „A“ i „B“ reprezentacije. Prvi sagovornici novinarima bili su igrači koji će nastupiti za „B“ reprezentaciju, dok su neposredno prije početka treninga „A“ reprezentacije za sagovornike imali debitante u redovima „hrabrih sokola“ Filipa Stojkovića i Emraha Klimentu.

Desni bek Čukaričkog se nada da će opravdati povjerenje koji mu je ukazao stručni štab pozivanjem u reprezentaciju Crne Gore.

Odavno sam se dogovorio sa ljudima iz FSCG i nisam želio da pogazim datu riječ. Dosta mojih drugova igra za reprezentaciju Crne Gore i lako sam se prilagodio novoj sredini. Znam da je mjesto desnog beka problematično u reprezentaciji i nadam se da ću obavezama odgovoriti na pravi način. Takođe, nadam se da ću opravdati povjerenje selektora Tumbakovića i ostalih ljudi iz stručnog štaba, rekao je Stojković.

Emrah Klimenta, momak iz Rožaja koji fudbalsku karijeru gradi u Sjedinjenim Američkim Državama ističe da je izuzetno srećan bog prilike koju je dobio.

Drago mi je što sam uz reprezentaciju. Najljepši trenutak u mom životu bio je onaj kad sam dobio poziv za reprezentaciju. Momci su me sjajno prihvatili i nadam se da ću i u budućnosti biti dio reprezentacije. Put iz Amerike je dug, pomalo je čudno toliko putovati, imam i tremu ali kad istrčim na teren zaboraviću na sve to, kazao je Klimenta.

Pred novinarima se nakon završetka treninga našao Mirko Vučinić. Kapiten nacionalnog tima još uvijek se oporavlja od povrede koljena ali ističe da mu je prisutvo u reprezentaciji izuzetno značajno.

Ne znam koliko ostalim igračima znači moje prisustvo u reprezentaciji, ali znam koliko meni znači. Govorio sam to i ranije, kada sam igrao za Romu i Juventus pa ću ponoviti i sada – meni je reprezentacija važnija od svega. Što se tiče oporavka sve ide dobro, ne žurim jer prvenstvo u Emiratima počinje sredinom avgusta. Još nekih mjesec dana i sve će biti u redu, rekao je Vučinić.

Marko Burzanović biće najmlađih igrač koji će nastupiti na revijalnoj utakmici na Gradskom stadionu u Podgorici. Vezista Budućnosti ističe da je duel koji se igra u srijedu prava prilika za mlade igrače da se prikažu u pravom svijetlu.

Ovo je prava prilika za nas mlađe da se pokažemo u pravom svjetlu protiv A reprezentacije. Igraćemo protiv velikih imena u seniorskom timu i nama mlađima to puno znači. Utakmica je lijep gest FSCG, meč je humanitarnog karaktera i pozivam navijače da dođu u što većem broju, rekao je Burzanović.

Naredni trening naša najbolja selekcija odradiće u utorak na terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 18.00 časova. Pola sata ranije počinje trening „B“ reprezentacije, dok će se zajednička konferencija za novinare održati u 17.00 časova u Kući fudbala. 

FSCG