Afrički dvojac kuca na vrata Zvezde

0

U ekipi Grafičara, lideru na tabeli Prve lige Srbije, igraju dvojica fudbalera iz Afrike.

U pitanju su vezsiti Usman Marong i Ričard Odada, a opšti je utisak da su se se nametnuli svojim partijama u dresu filijale Crvene zvezde.

U razgovoru za klupski sajt, obojica igrača su istakli da im je velika želja da zaigraju za prvi tim crrveno-bijelih.

– Zasluženo smo vodeći na tabeli. Mislim da smo najkvalitetnija ekipa u Prvoj ligi Srbije i da rezultati to pokazuju na pravi način. Pravi smo kolektiv i srećan sam što sam dio Grafičara. Imamo kvalitet i da igramo Superligu. Što se mene tiče, nisam u potpunosti zadovoljan i mislim da mogu mnogo bolje od ovog. Jedva čekam da se vratimo na teren da to i pokažem. Naravno da mi je cilj da pređem u Zvezdu. Crvena zvezda je veliki klub i volio bih da istrčim pred pune tribine i osjetim tu atmosferu. Svaki fudbaler teži ka tome da napreduje u karijeri, tako da je to slučaj i sa mnom. Volio bih da navijači Crvene zvezde budu u prilici da me upoznaju, a ja ću dati sve od sebe da im se dokažem na terenu, rekao je 20-godišnji Gambijac Marong.

– Sezonu sam počeo u omladincima Crvene zvezde, a potom sam na zimskoj pauzi prekomandovan u razvojni tim – Grafičar. Nosim sjajne uspomene iz rada sa Slavoljubom Đorđevićem i za mene je bilo veliko iskustvo da igram sa momcima koji su ostvarili odlične rezultate u Ligi šampiona za mlade. Uživao sam u svakom provedenom trenutku sa njima. Lični učinak je zadovoljavajući, ali uvijek može bolje. Imam mnogo prostora za napredak. Lopta mnogo brže ide po terenu, to mi je bio prvi utisak po prelasku u seniorski fudbal. Odmah nakon toga i duel igra. Jednostavno su snažniji protivnici, što je i logično, s obzirom da su odrasli ljudi. Međutim, sve to mi je dodatna motivacija da radim na sebi, da se usavršavam i da napredujem. Želim da posle ovog, pređem u prvi tim Crvene zvezde i tamo se pokažem. U fudbalu je tako, ako ste dobri i vredno radite, dobićete šansu, kazao je 19-godišnji Kenijac Odada.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here