Crnogorski internacionalci ponovo na terenu!

0

Osim Bjelorusije, u Evropi se trenutno ne igra ni u jednoj drugoj zemlji. Mnoge lige najavile su nastavak za maj, dok većina ne vjeruje da će to biti izvodljivo do juna.

Poljski šampionat mogao bi se nastaviti 29. maja, a to su danas saopštili premijer ove zemlje Mateuš Moravjecki i ministarka sporta Danuta Dmovska- Andžejuk

– Postoji jasno definisan plan nastavka takmičenja u prvoj fudbalskoj ligi, a termin je kraj maja. Ipak, datum može biti i promijenjen, pošto je situacija sa epidemijom nepredvidiva, rekao je Maravjecki, a prenijeli poljski mediji.

Ovakvu odluku pozdravio je prvi čovjek poljske Ekstraklase Marćin Animucki, koji je rekao da postoji odlična šansa da se prvenstvo, ne samo nastavi, već i okonča na terenu, i da je to fantastična vijest.

Fudbaleri, stručni štabovi i svi zaposleni su odavno u izolaciji, pa će početkom maja biti testirani na korona virus, posle čega će im biti omogućeno treniranje u manjim grupama. Posle sedam dana, treneri bi mogli da imaju na raspolaganju sve igrače.

Do 28. maja bi sva ljekarska ispitivanja trebalo da se završe, posle čega bi mogle da se igraju i utakmice, da bi se sezona završila 19. jula. U trenutku prekida prvenstva lider na tabeli bila je Legija našeg Marka Vešovića, koja je imala osam bodova više od aktulenog šampiona Pjasta iz Gljivica.

Podsjećamo, osim Vešovića, u Poljskoj nastupaju još Vukan Savićević i Uroš Đuranović…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here