Banka koja je bila spremna da uloži milijarde se odriče Superlige?

0

Jedna od najmoćnijih investicionih banaka na svijetu ,,JP Morgan“ oglasila se saopštenjem u kojem priznaju grešku što su vjerovali pokretačima Superlige.

Takmičenje je u roku od 48 sati od svog osnivanja doživjelo potpuni krah i klubovi koji su prvobitno potpisali svoje učešće, trpeće određene posljedice, kako finansijske, tako i od strane ljubitelja fudbala, posebno svojih navijača.

Zagovornik ove ideje i prvi čovek Real Madrida Florentino Perez rekao je da Superliga nije mrtva i da i dalje vjeruje da će se uskoro ovo takmičenje uspješno formirati. Međutim, to neće biti moguće bez ozbiljnog investitora, poput banke ,,JP Morgan“ sa kojom su prethodno postigli dogovor.

Banka je ostala ,,kratkih rukava“ i povodom toga su se oglasili saopštenjem u kojem praktično otpisuju svoju ponovnu saradnju sa Superligom.

 Očigledno je da smo pogrešno procijenili kako bi ovaj dogovor mogao da bude viđen od šire fudbalske javnosti i kako bi mogao da utiče na njih u budućnosti. Naučićemo iz ovoga – navodi se u saopštenju ,,JP Morgana“.

Navodno, ova investiciona banka je bila spremna da uloži između tri i četiri milijarde evra.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here