NOVA AVANTURA: Edin Džeko na kraju ove sezone napušta Romu, ali ostaje u italijanskom fudbalu?

0

Edin Džeko (35) na kraju ove sezone gotovo sigurno napušta redove Rome, javlja „Gazzetta dello Sport“.

Džeko je ranije imao nesuglasica s trenerom Paulom Fonsekom, ali se ubrzo situacija izgladila i njih dvojica danas imaju sasvim korektan odnos. Međutim, ‘Dijamant’ nije više nezamjenjiv na Olimpiku, šta više, Borha Majoral većinom dobija veću minutažu bh. reprezentativca.

„Gazzetta“ tvrdi da će Džeko, bez obzira na to kako će sezona završiti, na leto napustiti Olimpiko, a kako će na taj način Roma uštedeti 7,5 miliona evra u budžetu, koje po ugovoru svake sezone dobija iskusni napadač.

Roma planira osvežiti ekipu, dovesti neke mlađe igrače, a ujedno u vreme teške krize izazvane pandemijom koronavirusa napraviti rezove i smanjiti izdatke koji je odlaze na plate igrača.

Džeko će gotovo sigurno odigrati još dve-tri sezone do kraja igračke karijere, a pitanje je gde će nastaviti karijeru. Spominje se Inter, već tradicionalno, ali i neke daleke destinacije poput Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U kombinacijama je i Turska, koja je u poslednje vrijeme sve atraktivnija i sve privlačnija za velike zvezde na zalasku karijere.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here