Baraž: Bratstvo-Iskra 17.30h

0

Danas se na “Trešnjici” u prvom meču baraža za popunu 1.CFL sastaju Bratstvo i Iskra.  

foto: Zarija Kračković

Sigurno da bi današnji meč bio mnogo zanimljiviji kad bi domaći tim izašao u najjačem sastavu, međutim, prema našim saznanjima tako ipak neće biti.

Prema nezvaničnim informacijama, u protokolu za današnju utakmicu u startnoj postavi Bratstva bilo je svega par igrača iz startne postave, dok su ostali igrači iz omladinskog pogona. Među igračima iz starne postave bio je Edis Jasavić kapiten tima, koji nam je kazao da ni on neće nastupiti kad nema ostalih prvotimaca.

-Startnih jedanaest igrača su većinom omladinci, među njima sam bio ja. Međutim, kad nema ostalih prvotimaca, nije ni meni mjesto u “toj ekipi” – rekao je Jasavić.

Ukoliko se nešto ne promijeni do starta meča, gostujući sastav će imati veoma lak posao u prvom meču baraža. 

Srđa Kosović fudbaler Iskre je kazao da je cilj njegovog tima da se i naredne sezone igra prvoligaški fudbal na stadionu “Braće Velašević”. 

-Pobjedom protiv Bokelja u posljednjem kolu smo izborili baraž za ostanak u Prvu ligu. Imamo dvomeč protiv ekipe Bratstva koja će sigurno dati svoj maksimum da potvrde kvalitet koji su pokazali osvajanjem trećeg mjesta u Drugoj ligi. Mi ćemo kao i u prethodnim utakmicama ući sa velikom željom i zalaganjem da bi možda i u prvoj utakmici riješili pitanje ostanka u našem najjačem takmičenju. Siguran sam da možemo ostvariti zacrtani cilj ekipe Iskre na početku sezone a to je da se i naredne godine igra Prva liga na stadionu braće Velašević. Naravno, koristim svaku priliku da pozovem naše Serdare da dođu u što većem broju, jer su sigurno nas 12-ti igrač – kazao je Kosović.